Foto José Mol | Jochem Twisker probeert iets te bedenken na een 0-3 achterstand.

Twisker (De Dijk) mist zeven spelers tegen AFC

Bij De Dijk gaat het sinds het opstappen van hoofdsponsor Heino Braspenning vorige week dinsdag al heel lang niet meer over voetbal. Een gesprek dat donderdag zou plaatsvinden tussen Braspenning en een afvaardiging van de spelersgroep is op het laatste moment gecanceld.

Daardoor kon er donderdagavond toch een training worden afgewerkt. Maandag en dinsdag stond de wat uitgeklede selectie van De Dijk ook op het trainingsveld. “We waren vanavond (donderdag, red.) redelijk compleet. Ik heb zondag tegen AFC de beschikking over vijftien veldspelers en twee keepers. En met de groep die ik heb moeten we ook in staat zijn om AFC te verslaan”, zegt trainer Jochem Twisker.

Stan Bijl zal zondag tegen AFC, net als tegen Rijnsburgse Boys, weer het doel verdedigen omdat Jeroen Verhoeven geblesseerd is. Frank Schilder is nog steeds geschorst. Verder zullen Nabil el Gourari, Ahmed Ahahaoui, Chakib Tayeb, Giovanni Sabajo en Mostapha el Aamrani zondag ontbreken.

Foto Mario Wormhoudt | De Dijk won in augustus met 2-0 van AFC in de voorronde van de KNVB beker

Van een ideale voorbereiding op de derby met AFC is daardoor absoluut geen spraken. “Ik moet mijn ploeg toch een groot compliment maken hoe ze deze week op het veld hebben gestaan. Vanavond (donderdag, red.) zag ik ook het nodige plezier. Het is natuurlijk geen leuke situatie, maar we moeten zondag wel gewoon spelen. Normaal trainen we donderdag altijd tactisch met het oog op de komende tegenstander, dat heb ik deze keer achterwege gelaten. Het was vooral belangrijk dat we met elkaar aan het trainen waren.”

De Dijk staat momenteel met vijftien punten op de negende plaats in de Tweede Divisie. AFC is voorlaatste met slechts zeven punten. “Als we zondag winnen en uit de resterende vier wedstrijden tot de winterstop nog zes punten halen, ben ik heel tevreden. Dan hebben we het prima gedaan.”

De wedstrijd tussen De Dijk en AFC begint zondag om 14:00 uur aan de Schellingwouderdijk.

Foto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)