Uitblinker Giliano Eijken wil bij SDZ strijden om de prijzen

Het is een persoonlijk doel van Giliano Eijken: meer betrokken zijn met doelpunten en assists. Tegen Ouderkerk (2-8) gaf de 21-jarige linksbuiten overduidelijk zijn visitekaartje af. Met drie doelpunten en vier assists was het de grote ‘Eijken-show’, maar zelf blijft hij bescheiden.

Zinnen als ‘zonder het team lukt het ook niet’ en ‘het vertrouwen van de trainer terugbetalen’ klinken veelvuldig uit zijn mond. “Ze hebben mij hier goed ontvangen. Het is een warme club, er heerst een goede sfeer, het bevalt me echt prima. Ik wil hier strijden om de prijzen.”

De overwinning op Ouderkerk was er eentje die SDZ nog lang bij zal blijven. Een 2-0 achterstand werd ongedaan gemaakt en in de tweede helft werd de thuisploeg knock-out geslagen: 2-8. Met dank aan Eijken, die alleen bij de 2-7 (van Tim Klaasenbos) niet betrokken was. “In de rust kregen we op onze donder van de trainer. We kwamen gemotiveerd de kleedkamer uit en hebben het gewonnen op wilskracht. Ouderkerk deed de tweede helft helemaal niet meer mee, wij bleven echt knokken met het hele team.”

Dat laatste, de kracht van het team, moet de promovendus dit seizoen aan de felbegeerde promotie helpen. “Wij gaan vol voor het kampioenschap. De trainer spreek het uit, de groep spreekt het uit. Wij willen naar die tweede klasse, het kampioenschap is daarvoor de kortste weg. Daar gaan we voor strijden.”

Eijken, overgekomen van competitiegenoot Diemen, was één van de zes nieuwe namen in de basis van de Amsterdammers. “Ik heb mijzelf in de basis geknokt en het vertrouwen van de trainer gekregen. Dit seizoen wil ik meer betrokken zijn. Vorig seizoen maakte ik er zeventien voor Diemen, nu sta ik op vijf. Daar wil ik overheen gaan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)