Uitcomplex WVHEDW trekt zich door bij CSW

Zaterdag eersteklasser WVHEDW heeft dit seizoen nog niet buitenshuis kunnen winnen. Op bezoek bij directe concurrent CSW ging de ploeg van Hans Schakel zelfs met 5-2 onderuit. Alle andere omringende teams pakten wel punten, waardoor de achterstand op de veilige zone is gegroeid naar vier punten.

“Ondanks de uitslag kan ik mijn ploeg niks verwijten. Niet dat het tactisch plan niet is uitgevoerd of dat er niet hard gewerkt is. Er stond een team dat geknokt heeft voor wat het waard was. Met deze omstandigheden moet je ook een beetje geluk hebben.” Was getekend Hans Schakel. Aan de eigen prestaties heeft het dus niet gelegen, vond de oefenmeester. CSW had volgens hem niet iets meer geprofiteerd van de wind, die vorige week nog in zeilen van WVHEDW waaide.

In een cruciaal duel keken de Amsterdammers na een kwartier tegen een achterstand aan. De openingstreffer van Justin Blok had wel een luchtje van buitenspel. Binnen tien minuten was dit omgebogen in een 1-2 voorsprong. Ashraf Azzouz had hier met een doelpunt en een assist (op Damien de Vegt) een groot aandeel in. “We waren de betere partij en hadden daar meer uit kunnen en moeten halen.”

Een domper was de gelijkmaker van Dave Cornelissen, vijf minuten voor rust. In de tweede helft nam CSW met wat hulp van de wind afstand. Maikel Pauw en Jelle van den Bosch zorgden voor een 4-2 tussenstand, terwijl WVHEDW-verdediger Rico Bouwmans voor open doel miste. Blok strooide vlak voor tijd extra zout in de Amsterdamse wonden: 5-2. “Die vijf doelpunten tegen blijft natuurlijk zorgelijk. Maar het is wat het is. We moeten ons weer concentreren op volgende week.”

Over een week komt koploper AFC op bezoek bij de nummer voorlaatst. Daar werd eerder dit seizoen met 4-1 van verloren. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)