Uitermate effectief Fortius verslaat TOG: 5-1

Zes kansen en vijf doelpunten. De spelers van Fortius sprongen zondag in het duel met TOG uitermate effectief met de kansen om. ,,We hadden het betere van het spel. Als je de wedstrijd had gezien, had je nooit kunnen geloven dat het 5-1 werd”, aldus TOG-coach Co Sint.

,,Alles zat vandaag tegen”, vervolgde Sint. ,,In de vijfde minuut verzuimde de scheidsrechter om de bal na hands op de penaltystip te leggen.”

Tony Krik zette de thuisploeg na 25 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Nog voor de rust was de speler van Fortius opnieuw trefzeker. Hij schoot raak vanaf de penaltystip. ,,De penalty werd gegeven, nadat onze linksback hands maakte.”

Ondanks de 2-0 achterstand gaven de spelers van TOG niet op. Het team van Sint kreeg drie goede kansen. Een ‘zeker’ doelpunt werd zelfs afgekeurd. ,,Onze spits kopte de bal via de binnenkant van de paal binnen, maar de keeper pakte het leer snel weg voor de lijn.”

In de tweede helft ging TOG tevergeefs op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel niet, Fortius was daarentegen uiters effectief en liep uit naar een grote voorsprong. Vlak voor het eindsignaal maakte Johan de Wild uit een strafschop nog wel de eretreffer en eindigde het duel in 5-1. ,,In grote delen van de wedstrijd waren we beter, maar het zat er gewoon in.”

Ondanks de ruime nederlaag vinden we TOG terug op de negende plek. Fortius staat vijfde en heeft nog kans op nacompetitie.