Uli Landvreugd wordt nieuwe hoofdtrainer AFC

Het hoge woord is eruit. Uli Landvreugd keert komende zomer terug op Sportpark Goed Genoeg om hoofdtrainer te worden van tweededivisionist AFC. Momenteel heeft Landvreugd de leiding bij zondag tweedeklasser Hooglanderveen.

“Voor mij is dit bijzonder”, trapt de oefenmeester af. Gisteravond werd zijn komst officieel bekend gemaakt op het Jaardiner van AFC. “Ik heb hier tien jaar in het eerste elftal gespeeld, begon mijn trainersloopbaan bij de jeugd van AFC met vijf jaar de B1 en vijf jaar de A1. De mensen met wie ik destijds gewerkt heb, zitten er nog. Zelfs oud-ploeggenoten van mij bekleden wat functies binnen de club. AFC is echt mijn club.”

Toen Landvreugd als jeugdtrainer begon, was één van zijn ambities om ooit hoofdtrainer te worden van AFC. “Ik ben blij dat ik nu de kans kreeg. Toen het aan mij werd gevraagd, zei ik volmondig ‘ja’. AFC is de hoogstspelende club van Amsterdam en de grootste. Er zijn twee clubs uit mijn loopbaan waar ik heel veel aan te danken heb: Ajax en AFC. Dit is de mooiste en leukste club van de stad.”

De oefenmeester gold de afgelopen periode als topkandidaat om na dit seizoen interim-trainer André Wetzel op te volgen. “Het voordeel is dat ik jarenlang bij AFC heb gespeeld. Ik heb het club-DNA in mij, ik weet hoe er aan de touwtjes getrokken moet worden.”

Landvreugd hoopt dat zijn nieuwe werkgever behouden blijft voor de Tweede Divisie. “Als speler heb ik het in 1996 ook een keer gehad dat we tot de laatste wedstrijd moesten vechten. Het wordt zwaar, maar niet onmogelijk. Er staat een groep waar veel kwaliteit in zit. Dat moet er nu uitkomen.”

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)