Ulrich Landvreugd geniet in Londen

Het was voor Blauw Wit even schrikken toen Ulrich Landvreugd zijn ontslag nam en samen met Edgar Davids naar Londen vertrok. Nu een maand later, sprak Het Amsterdamsche Voetbal met de trainer, of beter ‘the assistent manager’ van Barnet. De start is fantastisch, met tien punten uit vier wedstrijden heeft de Barnet inmiddels de laatste plaats verlaten. Hoewel Edgar Davids de grote blikvanger is, geniet ook Landvreugd van de overstap.

Gisterenavond alweer de derde overwinning voor het nieuwe trainersduo. Torguay werd door Barnet met 1-0 verslagen. Het Davids/Landvreugd effect is dus daar.
Landvreugd:’Eigenlijk zijn we met z’n drieën. Mark Robinson is ook manager. Edgar speelt mee in de ploeg (achter de spitsen) en Mark en ik doen de coaching. Hierbij mag ik wel veel initiatief nemen. Daarnaast werk ik de trainingen vaak uit en voer ze uit.’

De vriendschap tussen Landvreugd en Davids heeft een echte Amsterdam Noord geschiedenis.
Landvreugd:’Ik speelde in de jeugd bij Rood Wit A en Edgar bij Schellingwoude. Toeval wil dat beide clubs gefuseerd zijn tot De Dijk. Voor mij maakt dat de cirkel rond en vandaar dat ik ook bij De Dijk terecht kwam. Verder heb ik natuurlijk ook zes jaar met Edgar bij Ajax gezeten.’

Landvreugd coacht, Davids speelt.

De overgang van Blauw Wit naar de Noord Londen is bijzonder.
Landvreugd:’Ja, om eerlijk te zijn mis ik de groep van Blauw Wit wel. Het is niet mijn stijl om tussentijds weg te gaan. Ik was aan iets bezig en dan wil ik dat afmaken. Deze uitdaging kon ik echter niet aan me voorbij laten gaan. Blauw Wit heeft het moeilijk en dat vind ik echt jammer. Ik gun ze nog steeds het allerbeste en ik hoop dat het goed komt met de club.’

Voor Landvreugd is het plezierig om full-time met voetbal bezig te kunnen zijn.
Landvreugd:’Het is totaal anders om de hele dag met de ploeg bezig te zijn. We hebben zo langzamerhand onze eigen visie ontwikkeld en dat pakt goed uit. Qua ervaring is dit drie stappen vooruit voor mij.’

Landvreugd, die vandaag zijn verjaardag viert, kent dus een goede start, maar weet nog niet of dit avontuur ook volgend jaar verder gaat.
Landvreugd:’Nee, dat weet ik niet. Er staat hier wel wat te veranderen. Onze club Barnet, bijgenaamd ‘The Bees’ (De Bijen) gaat volgend jaar naar een nieuw complex, ‘The Hive’ ( De Bijenkorf), iets buiten Londen. Ik weet nog niet of wij daar ook bij zijn.’

Landvreugd geniet dus van zijn verblijf in Londen, maar is zijn groep bij Blauw Wit zeker niet vergeten.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)