Home / Algemeen / Vaderrol voor Melvin Holwijn in de selectie van Arsenal: “Er wordt goed geluisterd”
Foto: Jan van der Molen

Vaderrol voor Melvin Holwijn in de selectie van Arsenal: “Er wordt goed geluisterd”

Ondanks zijn leeftijd is de 39-jarige Melvin Holwijn nog altijd goud waard voor zaterdag tweedeklasser Arsenal. De teller van de spits staat dit seizoen op vijf treffers en hij en hoopt met de Amsterdammers om de prijzen te kunnen blijven meedoen. Al wordt het voor hem persoonlijk steeds zwaarder om elke week het gewenste niveau te bereiken.

“We draaien erg lekker mee dit seizoen met Arsenal”, begint Holwijn het gesprek. “Persoonlijk gaat het lekker en pik ik af een toe ook nog mijn doelpuntjes mee. Penalties, maar dat maakt niet uit”, lacht de aanvaller. Dat Holwijn op zijn leeftijd nog steeds actief is op het voetbalveld, is vanwege zijn mentaliteit geen verrassing. “Ik eet en leef goed en daardoor kan ik nog aardig mee met de boys.”

Arsenal heeft een erg jonge selectie, gemiddeld zo’n 22 jaar. Daarin is de oud-prof van onder meer Cambuur en Telstar de oude rot. “Ik ben altijd de papa van het team, of de opa. We hebben veel jonge jongens en ik moet eerlijk zeggen: er wordt goed geluisterd. De jongens nemen makkelijk dingen aan en zijn goed te coachen. Dat werkt erg goed.” Het heeft Arsenal naar de huidige derde plek op de ranglijst gebracht. “We hebben als plan om elke week te strijden voor de drie punten. Dat bevalt ons goed en misschien pakken we een prijs.”

Holwijn heeft geen persoonlijk doel met aantal goals voor ogen; hij wil juist zo lang mogelijk in de basiself blijven staan. “Ik geniet er nu nog heel erg van en dat wil ik dan ook zo lang mogelijk blijven doen.” Hoelang de spits nog actief blijft op sportpark De Schinkel weet hij nog niet. “Ik voel me goed, maar toch heb ik af en toe zoiets van: misschien moet ik iets anders doen. Bijvoorbeeld in de zaal gaan voetballen of 7-tegen-7. Soms is het op het veld wel echt intensief.”

Foto: Jan van der Molen