Home / slideshow / Valies keert bij Aalsmeer terug op het veld

Valies keert bij Aalsmeer terug op het veld

Calvin Valies keert na een jaar afwezigheid terug in de amateurwereld. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler, die vanaf januari tot juni 2019 voor OFC uitkwam, heeft voor volgend seizoen bij de zaterdagselectie van Aalsmeer getekend. “Ik ben absoluut blij met mijn terugkeer op het voetbalveld. Heerlijk om weer een balletje te trappen”, reageert Valies op zijn terugkeer.

De 25-jarige voetballer speelde in de jeugd van Zeeburgia, Ajax en ADO Den Haag. Later speelde hij voor Telstar, PAE Veria (Griekenland), Luceafarul (Roemenië) en Syrianska FC (Zweden). Na een kort avontuur bij OFC was hij een jaar zonder club, al betekent dat allerminst dat Valies stilzat. “Afgelopen seizoen speelde ik zaalvoetbal en was ik aangesloten bij de academie van Gwendell van Riemsdijk, waar ik drie tot vier keer per week trainde. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nog altijd fit ben.” Valies bleef in die maanden bewust clubloos. “In die periode ben ik met mezelf aan de slag gegaan en in de zaal actief geweest. Het is volledig anders in vergelijking met het veldvoetbal. Ik kreeg daar de kans lekker te voetballen, waar ik van houd. Snelle een-tweetjes maken en korte combinaties met een paar vrienden zijn heerlijk om te doen.”

Valies speelde in zijn leven echter twintig jaar op het veld, waardoor hij dit begon te missen. “Van origine ben ik een echte veldvoetballer. Zo geef ik trainingen bij de academie van Gwendell. Op ten duur begon het aan mezelf te knagen, want ik wil zelf op het veld bezig zijn. Bij Aalsmeer krijg ik volgend seizoen de kans om dat te doen.” De geboren Amsterdammer kwam via een vriend bij de club terecht. “Mijn teamgenoot in het zaalvoetbal stelde het aan mij voor. Hij gaf me wat informatie over de vereniging, waarna ik niet lang twijfelde. Het was mijn doel om zo snel mogelijk weer te voetballen en dat kan op deze manier.”

Tussentijds kreeg hij echter ook mogelijkheden bij verenigingen spelend in hogere klasses. “Ik ben werkzaam als ZZP’er, waardoor ik minder vrije tijd over heb. Door in de tweede klasse te spelen, kan ik mijn hobby tussen mijn werk door blijven uitoefenen. De afgelopen maanden kreeg ik ook aanbiedingen uit de Tweede en Derde Divisie, maar ik heb dus gekozen voor een paar niveaus lager.” Valies hoopt volgend seizoen mee te strijden om de bovenste plaatsen. “Ik moet mijn bijdrage leveren in de strijd om promotie naar de eerste klasse. We hebben een aardige ploeg, dus mijn bijdrage moet een verlenging worden van het team. De selectie moet hetzelfde doen als vorig jaar, want die was al goed bezig.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Wim Poelstra

Hoogerwaard van Hoofdklasse naar tweede klasse: “Absoluut een uitdaging”