Vals spel ZTS dupeert SDZ, maar Volendam profiteert

In de zondag vierde klasse E is de ranglijst behoorlijk overhoop gehaald omdat de wedstrijd ZTS – Volendam door de KNVB ongeldig is verklaard. Volendam, dat met SDZ en DWS strijdt om de titel, verloor aanvankelijk met 6-3 van ZTS, maar doordat de Zaanse club een speler mee liet doen die niet speelgerechtigd was werd de uitslag omgezet in een 3-0 zege voor Volendam.

Die wedstrijd tussen ZTS en Volendam werd gespeeld op 6 maart. Een week later wist ZTS ook van SDZ te winnen (2-4). Direct na de wedstrijd liet SDZ weten dat ZTS met een heel ander elftal in actie was gekomen en sprak haar verontwaardiging uit over het feit dat ZTS, dat zeer laag geklasseerd staat, van de twee koplopers kon winnen.

Koen Adriaanse, woordvoerder van de KNVB: “Nadat we de aangifte van Volendam hebben bekeken bleek er voldoende bewijs (middels een foto, red.) te zijn en hebben we de wedstrijd volgens de regels omgezet in een 3-0 zege voor Volendam. ZTS heeft ook punten in mindering gekregen. Dat is de straf die hier op staat.”

Danny Flemming, bestuurslid technische zaken SDZ: “Wij weten zeker dat ZTS tegen ons ook een speler (of meerdere) heeft opgesteld die niet mochten spelen, maar we weten niet 100% zeker hoe hij er uit ziet. Daar proberen we nu achter te komen. Ik ben van mening dat ZTS dat zelf eerlijk aan moet geven en als ze ‘nee’ blijven zeggen, en we het alsnog aan kunnen tonen, de KNVB haar conclusies moet trekken.”

Zo vlak voor het eind van de competitie gaat de ranglijst dus weer helemaal overhoop. Volendam is nu de nieuwe koploper en heeft ineens vier punten meer dan SDZ en DWS en lijkt de titel nu niet meer te kunnen ontgaan. Nadat de straf door de KNVB was uitgesproken verloor ZTS ineens van het zeer laag geplaatste Jisp, dat daarmee pas haar tweede zege van het seizoen boekte.

Danny Flemming is ‘not amused’ met de gang van zaken: “De wedstrijd die tegen Volendam wordt omgezet in een 3-0 zege voor Volendam. Dat is natuurlijk heel raar. Waarom wordt hij niet overgespeeld? Dit heeft echt enorme gevolgen voor de competitie zo aan het eind van het seizoen. Toen ZTS tegen ons speelde was het ook ineens een heel ander elftal. Toen eenmaal bekend werd dat ze een ongerechtigde speler hadden opgesteld  stond er weer een ander elftal en verloren ze zelfs van Jisp dat laatste staat. Die trainer van ZTS kan nu een mooi verhaal gaan ophangen maar hij heeft hem zelf opgesteld.”

Koen Adriaanse, woordvoeder van de KNVB: “Volendam heeft aan kunnen tonen dat er vals is gespeeld door ZTS. Als SDZ dat ook kan aantonen zullen we daar naar kijken. Het is ook aan de clubs om elkaar in de gaten te houden. Ze moeten elkaar ter verantwoording roepen want hier is helemaal niemand bij gebaat. Zeker niet aan het eind van de competitie. Als ZTS zelf met een verklaring komt dat ze ook tegen SDZ een speler hebben laten meedoen die niet mee had moeten doen zouden we dat ook als bewijsstuk kunnen opvoeren en zullen we de zaak opnieuw bekijken.”

Op de klassenpagina van de zondag vierde klasse E ziet u de gevolgen van deze wijzigingen. Aanstaande zondag gaat SDZ op bezoek bij concurrent DWS. Beiden staat nu dus vier punten achter op koploper Volendam.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)