Home / slideshow / Van Aelst klaar voor nieuw seizoen met WV-HEDW
Kick van Aelst

Van Aelst klaar voor nieuw seizoen met WV-HEDW

Kick van Aelst heeft zin om het nieuwe seizoen met WV-HEDW in te gaan. De uitblinker van WV-HEDW, en Speler van het Jaar bij Het Amsterdamsche Voetbal, speelde dinsdagavond met zijn ploeg een puike wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer, dit seizoen uitkomend in de Derde Divisie Zondag.

De spelverdeler genoot duidelijk van het Amsterdams onderonsje. “Het was een heerlijke wedstrijd om te spelen en te zien. Het niveau lag hoog met veel kansen aan beide kanten, dus het was een lekker potje. De eerste waar het echt weer draaide. JOS Watergraafsmeer is dan wel een hoog niveau, maar wij zijn eigenlijk altijd beter tegen ploegen die ook graag willen voetballen en vooruit willen spelen.” Dat heeft volgens Van Aelst zeker niet met onderschatting te maken, maar wel met de ruimte op het veld. “We hadden een aantal teams in onze competitie die wat meer inzakten en ons op hun helft lieten voetballen. Daardoor hadden we achter de verdediging minder ruimte om de bal neer te leggen.”

Dat was in de wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer wel anders, stelt Van Aelst. “Tijdens dat duel zag je twee teams die wilden voetballen, waardoor we meer ruimte hadden om de combinaties aan te gaan. Onze kwaliteiten liggen simpelweg in onze spontaniteit en individuele actie. En die komen dan tot zijn recht.” WV-HEDW neemt het in de nieuwe competitie op tegen veel nieuwe tegenstanders, maar dat laat de ambitie om te promoveren niet wegebben. Al hoopt Van Aelst vooral in een seizoen waarbij alles uit het team wordt gehaald. “Eerlijk gezegd zou ik ook teleurgesteld zijn als we vijfde worden, terwijl we vierde konden worden. De teleurstelling zit niet per se in de promotie, maar het maximale eruit halen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: WV-HEDW

WV-HEDW en JOS Watergraafsmeer in evenwicht

Send this to a friend