Van Aken en Lynch bezorgen WV-HEDW zege op OSV

In een zeer boeiende derby tussen OSV en WV-HEDW is de volle buit gegaan naar de bezoekers uit Oost. Marcel van Aken bracht zijn ploeg halverwege het eerste bedrijf aan de leiding. In het slot bepaalde Richard Lynch vanaf de stip de eindstand op 0-2. De formatie van trainer Kees Oostermeijer handhaaft zich in de zaterdag tweede klasse A op plek vier, vijf punten achter koplopers ZOB en HBOK.

OSV pakte vanaf het fluitsignaal direct het initiatief. De formatie van Kai Meeuwsse, die vorig seizoen als promovendus op een knappe derde plek eindigde, kreeg via Dave Sijbrands de eerste kans van de wedstrijd. De 30-jarige speler werd na zes minuten knap vrij gespeeld door een ploeggenoot, maar daarvan wist hij niet te profiteren. Keeper Mitchel Dijkstra verkleinde goed zijn doel. Drie minuten later kreeg OSV opnieuw een domper te verwerken. Mischa Klaver moest vanwege een liesblessure het strijdtoneel verlaten. De verdediger werd vervangen door de ervaren Paul Denslagen.

20161029-osv-wvhedw-2

Het uit de eerste klasse gedegradeerde WV, dat net zoals OSV moeizaam tot scoren komt, kwam naarmate het duel vorderde steeds beter in de wedstrijd en werd na zestien minuten voor het eerst gevaarlijk. Mick van Moerkerk ontweek op knappe wijze een paar tegenstanders, trok naar binnen en haalde met het rechterbeen uit. OSV-doelman Maarten Daniëls wist zijn poging maar net te stoppen.

Enkele minuten daarna onderscheidde Dijkstra zich weer. De goalie van WV haalde met een uiterste krachtinspanning een hard schot van Jeffrey Gits uit de bovenhoek. Daardoor kon Marcel van Aken na 24 minuten de 0-1 voor zijn rekening nemen. De vleugelverdediger kwam knap op aan de linkerkant en liet Daniëls met een bekeken schot kansloos.

Bas ter Haak van OSV vecht om de bal. Foto: Jan Vonk
Bas ter Haak van OSV vecht om de bal met WV-HEDW aanvoerder Ruben Loeve. Foto: Jan Vonk

Ook na de treffer van Van Aken bleef het een leuk duel om naar te kijken, met kansen over een weer. Zo was onder meer Bas ter Haak namens de thuisploeg gevaarlijk en verscheen Ruben Loeve namens de gasten in kansrijke positie, maar gescoord werd er voor rust niet meer.

Na de theepauze ging OSV opportunistischer spelen en dat had effect, want de ploeg uit Noord werd meerdere keren dreigend. Alleen scoren, dat was zaterdagmiddag wederom een probleem. Zo was Sijbrands met het hoofd dicht bij de 1-1. Govert Vogel kreeg na 71 minuten misschien wel de grootste kans. De verdediger stond aan de rechterkant helemaal vrij en nam de bal op zo’n tien meter van de goal vol op de pantoffel, maar tot ontsteltenis van het thuispubliek leverde het geen treffer op.

20161029-osv-wvhedw

Het leek wel of de bal er niet meer in mocht in het tweede bedrijf. Toch viel er nog een treffer. Richard Lynch schoot raak vanaf de penaltystip, nadat Mick van Moerkerk werd gevloerd.“Hoewel we hebben verloren, ben ik tevreden over mijn ploeg. WV is in mijn ogen de best voetballende ploeg van de deze klasse”, vertelde Meeuwsse na afloop. “Eigenlijk is het bij ons weer hetzelfde verhaal. De complimenten zijn voor ons en de punten voor de tegenstander.”

“Ik ben blij met de punten, maar er is werk aan de winkel”, liet Oostermeijer vervolgens weten. De oefenmeester van WV concludeerde terecht dat zijn ploeg met geluk op de been bleef. “Overigens deden wij in de tweede helft wel te weinig met de ruimtes die OSV liet vallen. Daar hadden we beter mee om moeten gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.