Home / Algemeen / Van Bunderen scoort er op los

Van Bunderen scoort er op los

Hij is topscorer aller tijden bij Knickerbockers in Groningen en speelde het afgelopen seizoen in de topklasse bij Harkemase Boys. De competitie is pas een wedstrijd onder weg maar Rob van Bunderen heeft er al vier in liggen voor zijn oude en nieuwe club WV-HEDW. Daarmee is hij de eerste topscorer van Het Amsterdamsche Voetbal. Dit seizoen zullen we wekelijks de ranglijst publiceren.  Vandaag een gesprek met de eerste koploper.

Rob van Bunderen (26) werd geboren in de kop van Noord-Holland in de Wieringermeer. Op zijn 18e verhuisde hij naar Groningen en ging spelen voor Knickerbockers. Drie jaar geleden verhuisde hij naar Amsterdam. De tennisleraar ging naar WV-HEDW en werd kampioen in de derde klasse. Op het laatste moment, door een noodgreep van een oud-trainer, verhuisde hij vorig seizoen naar Harkemase Boys. De club degradeerde en mede vanwege de afstand besloot Van Bunderen terug te keren naar WV-HEDW. Voorlopig met succes.

HAV: Lekker om het seizoen zo te beginnen.

Rob: Ja zeker. Dat ik er vier  maakte was wel verrassend. Dat we zouden winnen trouwens niet. We hebben gewoon een goede ploeg. Sterke buitenspelers dus als spits is het op die manier heerlijk voetballen.

HAV: Gelijk vier goals. Waren ze mooi?

Rob: Het waren drie intikkers en één keer werd ik in de diepte weggestuurd. Echt moeilijk waren ze dus niet.

Rob van Bunderen in actie namens Harkemase Boys

HAV: Vorige jaar, in de topklasse bij Harkemase Boys, maakte je er vier in de hele competitie….

Rob: Het niveau verschil is natuurlijk erg groot. In de topklasse krijg je misschien twee kansen over de hele wedstrijd. Nu krijg ik er wel een stuk of zes. Met alle respect voor de verdedigers van de tegenpartij maar het verschil is wel duidelijk zichtbaar. Vorig seizoen stond ik vaak tegen over spelers die betaald voetbal ervaring hebben. Dat is nu natuurlijk niet zo.

HAV: Hoeveel verwacht je er te maken dit seizoen?

Rob: Ik wil geen verwachtingen scheppen met betrekking tot het aantal goals. Ik wil ook niet dat mijn teamgenoten of trainer dat doen. Dan kan het alleen maar tegenvallen.

HAV: Is WV-HEDW, zoals vele zeggen, favoriet voor de titel?

Rob: We hebben een jonge groep en alle posities zijn dubbel bezet. We gaan echt voor de titel. Dat spreken we ook uit. Al zijn we niet de enige favoriet.

HAV: Zaterdag HBOK uit. Ze zullen extra op je gaan letten denk ik….

Rob: Ze zullen zeker op me gaan letten nu. Maar dat vind ik niet erg al heb ik natuurlijk liever dat ik veel vrijheid krijg. Bij Knickerbockers scoorde ik in de eerste seizoenshelft maar liefst zestien keer. Na de winterstop kwam ik niet verder dan vier doelpunten. Dat is natuurlijk wel een nadeel als je er veel maakt.

HAV: Vorig jaar maakte Joost Hobbel veel doelpunten. Hij zit nu op de bank. Kunnen jullie niet samen spelen?

Rob: Nee dat denk ik in eerste instantie niet. Ik ben echt een spits voor een systeem met drie aanvallers. Met twee spitsen ben ik weinig waard. Ik moet echt een voorzet van de zijkant hebben. Samen met Joost zou misschien alleen kunnen als hij achter me, op tien, speelt.