Home / Algemeen / Van de voorzitter: Jill Eekhart (DVVA)

Van de voorzitter: Jill Eekhart (DVVA)

Voor buitenstaanders is het niet altijd duidelijk hoeveel er komt kijken bij het runnen van een voetbalclub. Een voorzitter krijgt met allerlei zaken te maken die het grote publiek niet ziet. Elke week krijgt een beleidsbepaler de kans zijn/haar plannen uit te lichten. DVVA-voorzitster Jill Eekhart trapt af. “Eén van mijn persoonlijke doelstellingen voor komend voetbalseizoen is: genieten van mijn club in ieder jaargetijde.”

Quattro Stagioni

De zomerstop loopt op zijn eind en langzaam komt DVVA weer tot leven. Vorige week was ik zelf voor het eerst in een kleine 2 maanden weer ‘op de club’ voor een gesprek ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er waren nog geen trainingen en behalve mijn gesprekspartner en ikzelf was er verder niemand; toch voelde het als thuiskomen. Gelukkig! Zoals collega-bestuurders ongetwijfeld zullen herkennen, is het aan het eind van een voetbalseizoen stiekem erg fijn om even een periode rust te hebben en geen clubzaken te hoeven regelen. En toch…na een paar weken miste ik alweer de gezelligheid op zaterdag, het spelletje en de mensen die DVVA, DVVA maken. Er volgden meerdere voorbereidende afspraken in de afgelopen week. Inmiddels zijn de eerste trainingen gestart. De zomerstop is voorbij!

Het nieuwe seizoen begint altijd weer met de nodige organisatorische vraagstukken die daarbij komen. Wat dat betreft is de zomerstop de uitgelezen periode om de plannen voor de lange termijn te bepalen. In de hectiek van een seizoen, is het lastig om daar tijd voor te maken. Maar het is voor de duurzaamheid van de vereniging onmisbaar. Zonder visie voor de ontwikkeling van een vereniging op de (middel)lange termijn, kun je keuzes niet goed afwegen. En zonder het vooraf bepalen van speerpunten in je seizoen, loop je het risico dat je verschillende initiatieven start, die aan het einde van het seizoen niet of onsuccesvol zijn afgerond. Komende week starten wij als bestuur daarom met verder vooruit kijken; welke veranderingen zien we in de vraag van leden, het aanbod in spelvormen en welke veranderingen vinden plaats in het beleid van de gemeente?

Wat dat laatste betreft geldt in elk geval dat dit voorjaar een nieuw college van Burgemeester en Wethouders is aangetreden. Het coalitieakkoord draagt de titel “Een nieuwe lente en een nieuw geluid.” De paragraaf over sport kent verschillende aanknopingspunten voor sportverenigingen. Het optimaal benutten van sportaccommodaties en het maatschappelijk belang van sportverenigingen komen duidelijk naar voren. Is dat nieuw? Niet echt denk ik, maar dat maakt de onderwerpen niet minder belangrijk. Voor wat betreft het nieuwe geluid, nodig ik de nieuwe wethouder Sport, Simone Kukenheim van harte uit zich te laten horen én zien dit najaar. Ik hoop echt op een actieve Wethouder die sportverenigingen opzoekt om samen vorm te geven aan een gezonde breedtesport in Amsterdam, mét investeringen in accommodaties en met voldoende ruimte om te sporten in een stad die alsmaar groeit.

In aanloop naar de herfst verwelkomt DVVA dit seizoen een aantal nieuwe teams en we gaan experimenteren met veteranenvoetbal op de vrijdagavond. Dat is meteen mijn valkuil. Ik ben vrij goed in staat om kansen te zien en te benoemen wat er nog beter kan binnen DVVA. Maar zie ik ook dat er een heleboel dingen wél goed gaan? Durf ik dit seizoen bijvoorbeeld te genieten van het resultaat van onze verbouwing die heel veel inspanning heeft gekost het afgelopen jaar? Eén van mijn persoonlijke doelstellingen voor komend voetbalseizoen is dan ook precies dat: genieten van mijn club in ieder jaargetijde. Want voor je het weet, doet de winter zijn intrede, worden wedstrijden afgelast en staat de winterstop alweer voor de deur.

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend