Van den Berg (ZSGOWMS) ‘luistert naar zijn lichaam’ met keuze voor United/DAVO

Jeffrey van den Berg laat ZSGO/WMS na één jaar achter zich. Zijn seizoen bij de Amsterdammers liep niet zoals gehoopt en om na veel blessureleed weer fit te kunnen worden, doet hij voor zijn gevoel een stapje terug naar United/DAVO. De Haarlemmers degradeerden net als ZSGO/WMS naar de zondag derde klasse.

Eigenlijk zou Van den Berg in Amsterdam-West blijven. Na een zware knieblessure in zijn periode bij EDO gebruikte hij dit seizoen om weer helemaal topfit te kunnen worden. “Rond de winterstop was ik op 85-90%, ik had er echt een goed gevoel over. Totdat ik in de uitwedstrijd tegen NVC (19 februari, red.) mijn achillespees afscheurde.” Het betekende een flinke domper voor de 28-jarige aanvaller, die hoop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan te sluiten bij zijn nieuwe club.

“Door mijn blessure ben ik een beetje om mij heen gaan kijken en begon ik te twijfelen. ZSGO/WMS wil in de voorbereiding drie keer in de week trainen, en wanneer je dan een training over moet slaan, sta je weer achteraan in de rij. United/DAVO staat daar toch iets anders in.” Hij wist niet zeker of zijn lichaam dit aan zou kunnen na opnieuw langdurig blessureleed. “Op dit moment moet ik heel goed luisteren naar mijn lichaam. De tijd nemen om goed te herstellen en op de juiste momenten mijn rust pakken. Ik denk dat ik daarvoor beter een stapje terug kan doen.”

Tijdens zijn revalidatie in de sportschool in Haarlem kwam Van den Berg in contact met spelers van United/DAVO. “Ik kom een aantal spelers dagelijks vaak tegen, ook omdat de club bij mij om de hoek zit. Ik kan er op de fiets of zelfs lopend naartoe.” Het gesprek met de trainer (Sjoerd Hamann, red.) verliep goed, dat vriend en ploeggenoot Barry Tjeertes ook van ZSGO/WMS naar United/DAVO gaat, vergemakkelijkte zijn keuze. “Ik kan het goed hem vinden, dat maakt het helemaal ideaal.”

Komend seizoen hoopt hij weer helemaal fit te kunnen worden. “Soms zal ik daarvoor een training of een wedstrijd voor over moeten slaan, dat ik niet teveel ga doen. Het belangrijkste is dat ik er langzaam in kom. Dan zie ik daarna wel hoe het seizoen verder zal verlopen.”

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!