Home / slideshow / Van der Kooye (RODA ’46) eerste aanwinst FC Aalsmeer

Van der Kooye (RODA ’46) eerste aanwinst FC Aalsmeer

Afgelopen zomer maakte Thierry van der Kooye de overstap van AFC zaterdag naar RODA ’46 uit Leusden. Echter keert de 29-jarige spits al na één seizoen terug in de regio. Hij gaat namelijk aan de slag bij FC Aalsmeer, in de zaterdag tweede klasse.

Dit seizoen was, zoals voor veel mensen, niet wat hij er van verwacht had. Samen met de club uit Leusden was Van der Kooye van plan om door te stoten naar de Hoofdklasse. Hij speelde enkele wedstrijden in de eerste klasse, in het district Zuid, en nam het in de TOTO KNVB Beker op tegen Quick Boys. Echter stopt de samenwerking al na één seizoen. RODA wil meer gaan werken met spelers uit de eigen jeugd en voetballers uit de regio. En aangezien Van der Kooye vader wordt, wilde hij zelf ook graag terugkeren naar de regio Amsterdam.

De aanvaller gaat in het seizoen 2021/2022 zijn wedstrijden spelen in Aalsmeer. “De club spiegelde mij een mooi verhaal voor. De trainer (Ted Verdonkschot, red.) heeft zijn sporen verdiend. Hij is trainer geweest bij grote clubs en heeft daar spelers beter gemaakt”, licht Van der Kooye zijn overstap toe. “De club wil mij ook beter maken. Daarnaast breng ik natuurlijk ook ervaring mee. Zelf heb ik nog niet in de tweede klasse gespeeld. Wel weet ik wat er gevraagd wordt om in de eerste klasse en Hoofdklasse te winnen. Dus ik wil de spelers op sleeptouw nemen naar de eerste klasse en misschien daarna wel verder.”

Dat er op dit moment niet gevoetbald wordt, zorgde ervoor dat Van der Kooye ook tijd had voor andere dingen. Zo was hij recent te zien in de Videoland-serie Mocro Maffia. Samen met andere voetballers speelde hij de rol van zaalvoetballer. “Eerder had ik al met de regisseur gewerkt, ik zat zo ook in de film Catacombe. Voor deze serie, die ik zelf ook kijk, zeg je zeker geen nee als je gevraagd wordt.”

Foto: Tom Poederbach

FC Aalsmeer vindt in Ted Verdonkschot nieuwe hoofdtrainer

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)