Home / slideshow / Van der Korput verlaat Arsenal: “Moest een keuze maken”
Jean-Yves van der Korput

Van der Korput verlaat Arsenal: “Moest een keuze maken”

Jean-Yves van der Korput draagt volgend seizoen de clubkleuren van Wartburgia. De ervaren voetballer komt over van ASV Arsenal, waarmee hij dit seizoen na zeventien wedstrijden op de zevende plaats stond.

Turbulente loopbaan

Van der Korput heeft op zijn zachtst gezegd een turbulente loopbaan achter de rug. Hij kwam als jeugdspeler uit voor Zeeburgia, waarna hij de kans kreeg om in Engeland te voetballen. Op zestienjarige leeftijd kwam hij terecht bij Portsmouth dat destijds in de Premier League speelde. Mede door blessures werd zijn loopbaan echter niet wat hij ervan had voorgesteld. Hij besloot dan ook terug te gaan naar Nederland en speelde korte tijd voor RKC Waalwijk. Vervolgens deed hij een Master Fiscaal Recht.

Ondertussen bleef hij op amateurniveau voetballen bij Nederhorst. Van der Korput stapte in 2018 over naar ASV Arsenal, waar zijn neef Imro Wielkens hoofdtrainer is van de zaterdagselectie. Bovendien zit zijn neefje Kobe Wielkens bij de selectie. “Ik vond het onwijs leuk om de afgelopen twee jaar samen met mijn familieleden te spelen. Imro is een geweldige trainer waar ik veel van heb opgestoken. Daarnaast was hij strenger tegen Kobe en mij, omdat we familie van hem zijn. We konden dan ook niet verslappen.”

Zijn werkloopbaan speelde hem echter steeds vaker parten. “Het was voor mij vaak lastig te combineren, omdat ik mezelf in mijn werk steeds verder ontwikkelde. Daardoor moest ik regelmatig wedstrijden of trainingen afzeggen. Bij Arsenal hadden we aan het begin van het seizoen een selectie van 48 man, wat het voor mij lastig maakte om mezelf in het basiselftal te knokken. Ik besloot daarom om een keuze te maken.”

Nieuw avontuur

De voormalige profvoetballer doet ogenschijnlijk een stap terug door naar Wartburgia te gaan. De KNVB ontving van de club een verzoek op promotie, waardoor het nog altijd mogelijk is dat eveneens Wartburgia volgend seizoen in de tweede klasse speelt. Tweede of derde klasse, Van der Korput heeft vooral zin in een nieuwe uitdaging. “Het is een prachtige club die het dit seizoen geweldig heeft gedaan in de competitie. Ik hoop dat we het volgend voetbaljaar eveneens goed doen.”

Voor nu doet hij de deur van Arsenal achter zich dicht, een vereniging waarmee hij twee jaar lang bovenin de tweede klasse meedraaide. “Ik wil mijn neef Imro en teamgenoten onwijs bedanken voor de prachtige jaren bij de club. Het is voor mij nu tijd voor een nieuw avontuur”, aldus Van der Korput.

Tekst: Jordi Smit
Foto: SV Marken

Manolito Joren verruilt HBOK voor Arsenal

Send this to a friend