Van der Linden (Ouderkerk) bewijst zichzelf tijdens stage bij Telstar

Floris van der Linden heeft zijn korte stageperiode bij Telstar bekroond met een doelpunt in de oefenwedstrijd tegen Stormvogels (5-4). De 19-jarige spits van zondag derdeklasser Ouderkerk trainde drie dagen mee bij de Jupiler League-club en liet een goede indruk achter. “Ik denk dat ik best tevreden mag zijn.”

Het duel tegen Stormvogels was in teken van de Cup 63. Telstar won met 5-4, nadat de amateurs de wedstrijd begonnen met een 0-2 voorsprong. Terwijl zijn vervanger na ruim een uur spelen al klaar stond, zorgde Van der Linden met zijn laatste balcontact nog voor een treffer (2-3). “Dat was een mooi einde van deze dagen. Het was super gaaf om het verschil tussen het amateur- en het profvoetbal te merken en te trainen als een professional. Ik denk dat ik best tevreden mag zijn, voor mijn gevoel heb ik laten zien wat ik kan.”

Floris van der Linden in het shirt van Ouderkerk. Foto: Mario Wormhoudt
Floris van der Linden in het shirt van Ouderkerk. Foto: Mario Wormhoudt

Telstar zat al een tijdje achter de spits van Ouderkerk aan, die vorig seizoen in de vierde klasse furore maakte met 35 doelpunten. “Aan het begin van het seizoen had ik een gesprek in Velsen en werd besloten dat ik eerst de voorbereiding mee zou draaien met Ouderkerk. Op een mooi moment, voor ons allebei, zou ik dan stage komen lopen bij Telstar. De interlandperiode was daar nu de ideale mogelijkheid voor. Telstar werkt niet naar een competitiewedstrijd toe, dus kreeg ik de tijd om me te bewijzen.”

Van der Linden moest wel even wennen aan het niveau: voor even van de derde klasse naar de Jupiler League. “Maandag had ik meteen twee trainingen, dat ging goed. Dinsdag werd het alleen wat zwaarder, terwijl het maar één training was. Ik merkte wel dat ik de wedstrijd van zondag en de trainingen van maandag nog in de benen had. De trainer (Michel Vonk, red.) gaf mij complimenten dat ik het goed oppakte. Dat was leuk om te horen.”

Floris van der Linden Telstar

Vonk keek vanaf de tribune toe tijdens de oefenwedstrijd, waarin Van der Linden 65 minuten speelde. “Het was jammer dat ik in de eerste helft minder in het spel werd betrokken. Ik was natuurlijk nieuw en snapte de looplijnen nog niet heel goed. Mijn taak was om als aanspeelpunt te spelen, maar ik werd in de aanvallen een beetje overgeslagen. In de tweede helft gebeurde dat minder en ging het beter.”

Hij bekroonde zijn stage met een doelpunt met zijn laatste balcontact. “Na de wedstrijd kwam de trainer naar me toe en zei nog contact met me op te nemen. Ik hoor binnenkort dus wel hoe het verder gaat. Als ik mee mag trainen, zou dat natuurlijk mooi zijn. Ik heb er voor mijn gevoel alles uitgehaald, dus mocht ik een ‘nee’ te horen krijgen, ben ik in ieder geval blij met de kans die ik gekregen heb.”

Verslag Joachim van der Marck

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)