Jari van der Meer

Van der Meer komt DVVA versterken: “Wil een mooi jaar ervan maken”

Jari van der Meer transfereert komende zomer naar het ambitieuze DVVA. De voetballer, die al sinds zijn jeugd voor Jong Holland uitkomt, is al een jaar woonachtig in Amsterdam en komt de overstap naar zijn nieuwe club dan ook goed uit.

Verhuizing

“Afgelopen jaar ben ik vanaf Alkmaar verhuisd naar Amsterdam, waardoor ik eigenlijk vorig seizoen al de wens had om bij DVVA te voetballen”, vangt Van der Meer aan. “Het is simpelweg een leuke club om bij te spelen en het heen en weer reizen is op den duur vervelend. Bovendien was ik na zeventien jaar Jong Holland toe aan een nieuwe uitdaging. Het voelde voor mij daarom goed om de overstap te maken.”

Vorig jaar had Van der Meer al eens contact met de assistent-trainer van de club, omdat Lex (van der Horst, red.) toen nog niet de hoofdtrainer was. “Ik ben destijds naar de vereniging toe gegaan en heb het verhaal uitgelegd. Alleen had ik pas in juli een huis gevonden in Amsterdam, maar toen was de overschrijvingsdatum al voorbij. De club gaf aan geïnteresseerd te zijn en graag contact te houden. Het jaar erna gebeurt het dus alsnog.”

Basisplaats

Jong Holland en DVVA stonden dit seizoen op slechts één punt van elkaar in de competitie. Qua prestaties verandert voor Van der Meer dus weinig tot niets. “Dit seizoen speelde ik dus al een keer tegen DVVA. Jong Holland stond binnen tien minuten met 2-0 voor, maar kreeg na een half uur een rode kaart en het werd uiteindelijk 2-2. Het was volgens mij aan mijn kant een prima duel. Uiteindelijk moet ik echter mijn eigen plek in het elftal verdienen.”

“Ik heb gezien dat ik volgend seizoen wel wat concurrentie heb, dus het wordt spannend. In ieder geval wil ik er een mooi jaar van maken. Het zou heel mooi zijn als ik aan het begin van het seizoen mijn basisplaats verdien. Daarnaast denk ik dat DVVA een club is die in staat moet zijn om in de top zes van de competitie mee te doen. Vorig jaar heeft het team wellicht wat teleurgesteld met de gelijke spelen die de club heeft gehad, maar volgend seizoen moet het goed komen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jeroen Hijlkema

DVVA-voorzitter Jill Eekhart: “Plukken de vruchten van het beleid”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)