Home / Algemeen / Van der Meulen (Geuzen Middenmeer): “Kampioenschap totaal niet realistisch”

Van der Meulen (Geuzen Middenmeer): “Kampioenschap totaal niet realistisch”

Geuzen Middenmeer gaat na zeven wedstrijden (samen met DEVO’58) aan kop in de zaterdag vierde klasse D. Toch trapt Ferry van der Meulen direct op de rem. De ranglijst geeft volgens de oefenmeester van de Amsterdammers een vertekend beeld. Hij blijft voorzichtig en drukt geen stempel van kampioenskandidaat op zijn ploeg. “Zo ver zijn we gewoon nog niet.”

Voorafgaand aan het seizoen gaf Van der Meulen aan dat een periodetitel de doelstelling is voor Geuzen Middenmeer. Deze leek een week geleden al binnen, met een voorsprong van vier punten, totdat de KNVB hier een stokje voor stak. Parkstad werd uit de competitie gehaald, waardoor de eerste periode nu over dertien wedstrijden gaat. “Dus we hebben nog een aantal duels te gaan”, zegt Van der Meulen. Daarin zullen de Amsterdammers ook meer concurrenten treffen.

Afgelopen weekend gebeurde dat voor het eerst. “Op dat geweldige grasveld van Overamstel”, roept de oefenmeester met een sarcastische ondertoon. De 3-2 nederlaag zette zijn ploeg weer met beide benen op de grond. “Die jongens zaten allemaal op een roze wolkie, dat zag je ook naarmate de trainingen vorderden.”

Een kampioenschap is volgens Van der Meulen dan ook totaal niet aan de orde. “We hebben alleen maar tegen de lager geklasseerde ploegen gespeeld. Ik kan wel gelijk gaan schreeuwen dat we kampioen willen worden, maar als de voorwaarden daar niet voor zijn, zijn het loze woorden. Een kampioenschap is totaal niet realistisch. Zo ver zijn we gewoon nog niet.”

Tekst: Pablo Koch