Van der Moot (DCG): “Doelstelling is punten pakken, met of zonder mooi voetbal”

Danny van der Moot is nu een half jaar trainer van zondag tweedeklasser DCG en staat momenteel op de elfde plaats. De clubman kwam over van het zaterdagelftal van DCG, maar had geen makkelijke taak. Sterkhouders vertrokken en dus wachtte er een zware klus.

“Ik wist dat het een flink proces zou zijn”, blikt Van der Moot terug. “Dat kost tijd, maar eigenlijk hadden we een hele goede voorbereiding.” Toch had zijn spelersgroep te maken met een negatief gevoel, waarvan hij de oorzaak wel kan aanwijzen. “De verwachting lag na onze goede voorbereiding te hoog bij de jongens, dus toen we de eerste paar wedstrijden van de competitie niet de resultaten waar we op hoopten, ging dat in de koppies zitten.”

Toch kwam zijn ploeg er langzaam bovenop en richting de winterstop ging het spel vooruit. De beste wedstrijd was volgens de oefenmeester tegen United/DAVO, vlak voor de winterstop. “De wedstrijd was, zoals vele van ons, qua veldspel goed”, vertelt Van der Moot. “We kwamen 2-0 voor, maar kregen vervolgens twee goals tegen. Toen dacht ik: ‘wordt het weer zo’n wedstrijd?’ Maar in plaats van dat de koppies gingen hangen, gingen ze omhoog en wonnen we de wedstrijd nog met 3-2.”

DCG had reden tot juichen in het met 2-0 gewonnen duel tegen Hoofddorp

In de winterstop bleef DCG thuis en begon het 3 januari weer met trainen. Vooruitblikkend op de tweede seizoenshelft neemt hij de laatste competitiewedstrijd graag mee. “Ik heb tegen de groep gezegd dat we punten moet gaan pakken, met of zonder mooi voetbal”, klinkt het stellig. “Dat is voor nu de doelstelling. Zodat we ons veilig kunnen vestigen in de middenmoot en dan zien we vanzelf wat er nog allemaal mogelijk is, want het is een gekke competitie.” Met het spel van zijn ploeg is Van der Moot tevreden, alleen verdedigend kan het nog beter. “We pakken in de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop tien punten, terwijl we wel vijftien keer scoren. Dat moet gewoon beter, want aanvallend is het goed, maar nu moeten we ook wedstrijden met 1-0 kunnen winnen.”

De oefenmeester wil dat zijn ploeg de aankomende wedstrijd de instelling aanpast naar “mouwen opstropen en punten pakken”, zoals hij zelf zegt. “Mooi voetbal staat nu even op de tweede plek, het gaat nu om karakter tonen.” In de aanstaande oefenduels tegen DWS en Velsen verwacht hij deze instelling bij zijn ploeg. “De focus gaat nu hierop, want het is echt zaak dat we goed de winterstop uitkomen.”

Op 29 januari hervat DCG de competitie tegen Pancratius. Kijk hier voor de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Tekst: Jimmy Miltenburg
Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)