Van der Moot en Van Gelderen blikken vooruit op DCG – Legmeervogels

Onze wedstrijd van de week aankomend weekend is DCG – Legmeervogels. De keepers van beide ploegen, Desmond van der Moot (DCG) en Jasper van Gelderen (Legmeervogels), kijken uit naar het duel van aanstaande zondag in de tweede klasse B.

DCG, op dit moment zesde in de competitie, startte afgelopen weekend de tweede seizoenshelft slecht met een 3-2 nederlaag op bezoek bij Elinkwijk. “We begonnen ontzettend slecht en stonden na zeven minuten al met 2-0 achter,” aldus Van der Moot. “We herstelden ons in de tweede helft wel en kregen zelfs nog een grote kans op 3-3 maar het lukte ons niet meer om gelijk te maken. De goede tweede helft geeft echter wel vertrouwen voor aankomende zondag.”

Van der Moot

Koploper Legmeervogels begon daarentegen wel goed aan de hervatting van de competitie. De ploeg van Jack Honsbeek won op eigen veld van NVC met 3-0. “Een verdiende overwinning,” volgens van Gelderen. “In het begin van de wedstrijd ging het nog gelijk op maar na de 1-0 en in de tweede helft waren wij zeker de bovenliggende partij.”

Van Gelderen

Van der Moot beseft dat DCG er voor zondag niet goed voor staat als je kijkt naar de stand op de ranglijst. “Het roer moet nu wel om en we zullen zondag anders moeten beginnen aan de wedstrijd dan tegen Elinkwijk. Toch spelen we thuis en dat is zeker een voordeel. Wij gaan wij ons dan ook niet aanpassen aan Legmeervogels. We proberen gewoon het spel te maken en het publiek te vermaken. Het wordt echter wel een hele lastige wedstrijd. Zij zijn voetballend ontzettend sterk en in de omschakeling zijn ze levensgevaarlijk. De omschakeling is iets wat bij ons een stuk beter kan.”

Van der Moot2

Ook Van Gelderen denkt dat het een spannend en lastig duel wordt. “Ik was er in de thuiswedstrijd zelf niet bij, maar ik weet van vorig seizoen dat DCG een goed voetballende ploeg is wat dominant wil spelen en technisch vaardig is. Het is ook een voordeel voor DCG dat zij thuis spelen. Toch zijn wij in goede doen en beschikken we over een fitte selectie. Wij staan er dus goed op voor zondag.”

Van Gelderen2

Beide sluitposten hebben vertrouwen in een goed resultaat voor hun elftal aankomende zondag. “Wij gaan thuis vol voor de overwinning en knallen zondag. Ik denk dat wij met 3-1 winnen”, zegt Van der Moot. Van Gelderen denkt dat het niet gemakkelijk zal worden maar dat zijn ploeg wel met de punten huiswaarts gaat. “Ik wil natuurlijk graag de nul houden, maar ik denk een 1-2 overwinning. Als we maar 3 punten pakken”, besluit de keeper van Legmeervogels.

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)