Van der Sluis treedt in voetsporen vader

Vanaf volgend seizoen zal er een nieuw gezicht voor de groep staan bij Geinburgia. Ronald van der Sluis komt over van Muiderberg en zijn naam is al redelijk bekend bij zijn nieuwe club. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met de oefenmeester over zijn trainerscarrière en zijn ambities voor volgend jaar.

De gesprekken tussen de club uit Amsterdam-Zuidoost en van der Sluis verliepen voorspoedig en beide partijen kwamen er daarom ook snel uit. Van der Sluis: ‘In de maand februari is Geinburgia voor het eerst naar mij toegekomen. Na drie gesprekken zijn wij begin maart bij elkaar gekomen en ben ik de nieuwe trainer van Geinburgia geworden.’ Opvallend is dat de trainer ook een aandeel van de beslissing bij de selectie heeft gelegd. ‘In mijn ogen moest de selectie ook aangeven of zij de samenwerking zagen zitten. Gelukkig waren ook zij positief hierover, want het is lastig werken met een spelersgroep die niet het juiste gevoel bij jou heeft, aldus de aanstaande trainer.

Van der Sluis is een bekend gezicht in het Gooi. Zo was hij de afgelopen drie jaar trainer van Muiderberg en werkte de trainer ook al bij clubs als BVV’31 in Blaricum, SV Olympia’ 25 uit Hilversum en FC Weesp. Van der Sluis: ‘Daarnaast ben ik nog trainer van ASC Waterwijk en speler, jeugdtrainer en hoofdtrainer van FC Blauw-Wit Amsterdam geweest’. Bij veel van deze clubs is hij niet de enige van der Sluis die het hoofdtrainerschap bekleed heeft. Vader Herman van der Sluis is in zekere zin een voorbeeld voor zoon Ronald. ‘Het leuke is dat ik als kind altijd mee ging naar de clubs waar mijn vader trainer was. Nu is het plaat bijna rond, want qua clubkeuze ben ik hem zowel als voetballer als trainer nagenoeg gevolgd’, aldus de jonge van der Sluis. De trainer vind het mooi om ook bij Geinburgia in de voetsporen van zijn vader te treden. Van der Sluis: ‘Maar het is niet alleen voor mij leuk dat ik ook trainer van Geinburgia word. Mijn vader is ook trots dat het zo uitkomt. Vanuit Geinburgia, zeker voor de mensen die mijn vader als trainer mee hebben gemaakt, is het ook iets speciaals.’

De aanstaande hoofdtrainer van Geinburgia hoopt dat de ploeg dit jaar in de zondag derde klasse C kan blijven. Van der Sluis: ‘Dit team moet zich kunnen handhaven dit jaar. De potentie is er, maar de wedstrijden die ik gezien heb, ontbrak het ze aan geluk.’ Kijkend naar volgend jaar vindt van der Sluis het lastig om nu al een doelstelling te formuleren. Van der Sluis: ‘Het is moeilijk uit te leggen. Als we volgend jaar nog in de derde klasse spelen, is onze ambitie om ons opnieuw te handhaven in deze competitie. Met wat versterkingen is het zelfs mogelijk om in de middenmoot mee te spelen volgend seizoen. Mochten we onverhoopt degraderen, moeten we om de bovenste plaatsen in de vierde klasse kunnen spelen. Maar ik hoop natuurlijk dat ze er dit jaar in blijven.’

Voor Geinburgia staat er dit weekend een belangrijke wedstrijd op het programma in haar strijd tegen degradatie. Op zondag 7 april moet de ploeg op bezoek bij Onze Gezellen. Dit team staat een plaats onder Geinburgia en bij winst kan men inlopen op Sporting Martinus, dat 4 punten meer heeft. Sporting Martinus heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Verslag: Wessel Westerhof

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!