Van der Velde (OSV) positief na bekersucces: “We zijn verder dan een jaar geleden”

Hoewel de competitie nog niet is begonnen, heeft zaterdag tweedeklasser OSV de smaak al te pakken. Het vriendschappelijke toernooi bij SDZ werd gewonnen en na twee zeges zijn de Amsterdammers al zeker van een plek in de knock-outfase van de districtsbeker. Trainer Ron van der Velde hoopt dat het goede gevoel doorgetrokken wordt om straks richting het linkerrijtje te gaan.

Er is iets moois aan het groeien op Sportpark Oostzanerwerf, ziet Van der Velde. Als geen ander weet hij dat positieve resultaten bevorderend werken voor de sfeer. “We zijn verder dan een jaar geleden. Er zijn meer jongens op de training en doordat de concurrentie is toegenomen, gaat het niveau omhoog. De spelers die erbij zijn gekomen, zijn kwalitatief minimaal gelijkwaardig, met één of twee uitschieters naar boven. We hebben meer scorend vermogen, dat hadden we niet. Zonder Nicky Roele (topscorer vorig seizoen, red.) waren we gedegradeerd, bij wijze van spreken. De nummer twee op de lijst had er vier gescoord. Nu hebben we meer spelers die een doelpunt kunnen maken. Dat is prettig en ze werken ook allemaal harder.”

Hoewel de oefenmeester de districtsbeker niet serieus neemt – hij ziet het slechts als oefenwedstrijden – werd er gewonnen van DSOV en RODA’23. “Tot nu toe gaat alles goed. Ik ben benieuwd wat er de eerste competitiewedstrijd gaat gebeuren, want nu hebben we nog geen tegenslag gehad. Als we over een week van FC Zaandam verliezen, staan de koppen ineens weer anders. Op papier zou het moeten lukken, maar in de praktijk is de competitie toch anders. Hopelijk kunnen we zo blijven draaien om ons doel te bereiken.”

Dat doel is duidelijk. OSV viert in 2019 het honderdjarig bestaan en dat feestje wil Van der Velde opfleuren met sportieve successen. “OSV is van nature een grote club geweest. Alles trekt aan als je resultaten haalt, dus ik leg mijzelf ook de druk op dat wij resultaten moeten halen.” Zoals het afgelopen seizoen ging – OSV speelde op de voorlaatste dag pas veilig – wil de oefenmeester het niet meer. “Ik heb veel plezier gehad, maar het heeft mij ook een paar rimpels gekost om boven die streep te blijven. Het is mooi wanneer je dat bereikt, alleen moest dat wel met bloed, zweet en tranen.”

Of deze selectie goed genoeg is om in het linkerrijtje te eindigen? Die vraag kan Van der Velde vrij snel beantwoorden. “Absoluut. Als dat niet zo is, laat ik mijn haar groeien”, knipoogt hij. “Ik kan alleen niet inschatten waar de andere teams zich mee versterkt hebben. Als ik dat zo lees, denk ik dat er zes kampioen worden. Dat roep ik sowieso nooit, want er kan er maar één kampioen worden. Ik ben tevreden als wij bij de eerste vier/vijf staan en elke periode kunnen meedoen. Dan zien we vanzelf wel waar het schip strandt.”

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV