Van der Zee en De Dijk uit elkaar

In goed overleg hebben voetbalvereniging De Dijk en trainer Ale van der Zee besloten om na dit seizoen afscheid van elkaar te nemen. Opmerkelijk, want Van der Zee promoveerde vorig jaar met De Dijk van de tweede naar de eerste klasse (zondag 1A) en staat momenteel op slechts 6 punten van koploper EDO, in een competitie waar nog alles mogelijk is.

Volgens vice-voorzitter Ton Langelaar was de motivatie van beide kanten niet genoeg om er nog een seizoen aan vast te plakken. Van de trainerskant liggen de redenen hiervoor meer in de privésfeer en vanuit de club gezien meer op het sportieve vlak.

Langelaar: “Er is geen ruzie of wat dan ook. We gaan uit elkaar en dat betekent dat we al druk bezig zijn om een nieuwe trainer te zoeken. Volgend seizoen gaat de selectie terug gebracht worden tot 18 man. De jeugdspelers moeten de overige plekken opvullen. Gezien dit feit zijn we op zoek naar een wat jongere trainer”.

Echt veel tijd neemt De Dijk niet. Op 1 februari moet de nieuwe trainer al bekend zijn. Het aanbod is blijkbaar voldoende. Langelaar: “We hebben een lijstje met trainers. Met zeker 3 daarvan gaan we praten. We zoeken een jongere trainer die ervaring heeft in de hoofdklasse en die goed in staat is om samen te werken met het hoofd jeugd”.

Met name de ervaring in de hoofdklasse geeft aan dat De Dijk ambities heeft om hogerop te komen, misschien zelfs dit seizoen. Langelaar: “Ik denk dat we nog een periode gaan pakken. Net voor de winterstop leek alles ineens op de rit te staan en maakten we een goede reeks”.

Het zou een mooie afsluiting zijn voor Van der Zee om nog mee te doen om de prijzen dit seizoen. Langelaar: “Ik vind dat Van der Zee sowieso een goede periode heeft gehad hier. Ik weet ook zeker dat de trainer met opgeheven hoofd terug kijkt naar de afgelopen jaren”

De Dijk heeft zich dus ook gevoegd bij de steeds langer wordende lijst van clubs die een nieuwe trainer zoeken. Voordat eind januari de competitie weer hervat gaat worden, komen er ongetwijfeld nog een aantal bij.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)