Van Diermen: “DVVA is een goede club voor mij”

Na een slechte start lijkt het lek boven bij DVVA. In de eerste vier wedstrijden sprokkelde de ploeg van Sjaak Tersteeg maar één punt bij elkaar, maar de laatste vijf wedstrijden werden allen winnend afgesloten. Een belangrijke rol is weggelegd voor spits Arian van Diermen, die met vijf treffers clubtopscorer is.

De oud-aanvaller van onder meer IJsselmeervogels is blij dat zijn ploeg de weg omhoog weer heeft gevonden. Ook afgelopen weekend werd er gewonnen, ditmaal van HBOK (1-0). Van Diermen: “De laatste weken gaat het steeds beter. Nu zitten we steeds aan de goede kant van de score.”

Foto Rob Beense: Arian van Diermen juichend na een goal voor DVVA
Foto Rob Beense: Arian van Diermen juichend na een goal voor DVVA

Van Diermen denkt dat de conditie van DVVA nu beter is dan aan het begin van het seizoen. “Op basis van fitheid verloren we de eerste wedstrijden steeds. Nu zijn wij vaak het team dat in de slotfase van de wedstrijd nog wat extra energie heeft. Daarnaast hebben we het verdedigend nu ook op orde gekregen, want bijna al onze tegendoelpunten vielen in die eerste wedstrijden.”

Dat de spits dit seizoen het net redelijk makkelijk vindt, is niet verassend. Van Diermen heeft een verleden bij Topklasser IJsselmeervogels en speelde samen met Bram Meurs, vanaf dit seizoen ook uitkomend voor DVVA. Van Diermen: “Toen ik ging werken in Amsterdam kwam ik via Bram in contact met zijn broer Teun Meurs. Na mijn vertrek bij IJsselmeervogels heb ik nog een jaartje bij VV Eemdijk gespeeld in de Tweede Klasse. De combinatie werk, voetbal en privéleven paste beter bij een Tweedeklasser dan bij een Topklasser. DVVA is wat dat betreft een goede club voor mij.”

Van Diermen in het shirt van IJsselmeervogels
Van Diermen in het shirt van IJsselmeervogels

Door de vijf overwinningen op rij staat DVVA nu op een zesde plek, drie punten achter koploper AFC. Van Diermen ziet zeker kans om aan het eind van het seizoen promotie te bewerkstelligen. “Dat kan via een periodetitel of een goede plek op de ranglijst, waardoor we ook de nacompetitie in kunnen. Als je kijkt naar hoe we de afgelopen weken gespeeld hebben, is er genoeg kwaliteit om te promoveren. “We willen in ieder geval tot het einde van het seizoen mee blijven doen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)