Van Dongen en Van den Bighelaar (Ajax Vrouwen) vallen buiten EK-selectie

Bondscoach Sarina Wiegman heeft drie speelsters van landskampioen Ajax geselecteerd voor het EK Vrouwen in eigen land. De opvallendste afwezigen zijn echter Merel van Dongen en Marjolein van den Bighelaar. Beide speelsters staan op de reservelijst. Desiree van Lunteren, Liza van der Morst en Kelly Zeeman behoren wel tot de groep van 23 speelsters.

“De kwaliteit van deze spelersgroep wordt steeds groter, dus de keuze voor de selectie was een pittig proces”, zegt Wiegman op de website van de KNVB We kijken uit om met dit team de laatste weken van de voorbereiding in te gaan om op 16 juli te starten aan een fantastisch EK in eigen land.”

De volledige selectie: Desiree van Lunteren, Liza van der Morst, Kelly Zeeman (allen Ajax), Angela Christ, Vanity Lewerissa, Sisca Folkertsma (allen PSV), Sari van Veenendaal, Lineth Beerensteyn, Renate Jansen, Jill Roord, Sherida Spitse (allen FC Twente), Kika van Es (Achilles’29), Daniëlle van de Donk (Arsenal, Eng), Dominique Janssen (Arsenal, Eng), Shanice van de Sanden (Liverpool, Eng), Mandy van den Berg (Reading, Eng), Sheila van den Bulk (Djurgårdens IF, Zwe), Lieke Martens (FC Rosengard, Zwe), Anouk Dekker (Montpellier HSC, Fra), Loes Geurts (Paris Saint-Germain, Fra), Stefanie van der Gragt (Bayern München, Dui), Vivianne Miedema (Bayern München, Dui) en Jackie Groenen (FFC Frankfürt).

Zondag 2 juli start de officiële voorbereiding op het EK in eigen land. Op zaterdag 8 juli wordt de laatste oefenwedstrijd gespeeld tegen Wales, op Het Kasteel in Rotterdam. Het Nederlands elftal speelt in de groepsfase van het EK tegen Noorwegen (16 juli, Utrecht), Denemarken (20 juli, Rotterdam) en België (24 juli, Tilburg). Alle wedstrijden zijn al uitverkocht.

Foto boven: Marjolein van den Bighelaar was topscorer van Ajax, maar niet geselecteerd voor Oranje (AjaxHeldinnen)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)