Van Galen en Van der Zee stoppen bij De Dijk

Marco van Galen vertrekt aan het einde van het seizoen bij De Dijk. De assistent-trainer van de Amsterdamse Hoofdklasser neemt met pijn in het hart afscheid. “Het was een moeilijke beslissing, maar volgend jaar krijg ik het te druk”, ligt Van Galen toe. Ook van der Zee zal niet meer bij het eerste betrokken blijven. De club gaat dus op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

De trainer begint over enkele maanden aan de Cursus UEFA-A. “Daardoor kan ik mijn trainerschap bij De Dijk niet meer combineren met mijn werkzaamheden voor Ajax”, gaat Van Galen verder, die fulltime jeugdtrainer is bij de recordkampioen. “Ik vertrek niet helemaal bij De Dijk. Op het gebied van jeugd gebied blijf ik nog betrokken bij De Dijk. Het is nog niet helemaal bekend in welke rol, maar daar gaan we in de komende maanden wel uitkomen.”

Van Galen is bezig aan zijn tweede seizoen aan de Schellingwouderdijk. Vorig seizoen mistte hij op een jaar na promotie, maar ook dit seizoen doet hij het vrij goed. De Dijk bezet na vijftien speelronden met dertig de vierde plaats in de Hoofdklasse. “Het is jammer dat we voor de winterstop te maken hadden met veel blessures, maar ik ben blij om te zien dat wij de goede vorm weer te pakken hebben.”

Marco van Galen1
VLNR: Marco van Galen en Ale van der Zee juichen tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen ADO’20

De Dijk won de laatste twee competitiewedstrijden. Achtereenvolgens Nieuwerkerk en ADO’20 werden verslagen. “Vooral zondag speelden we goed. In de komende maanden gaan we proberen om zo hoog mogelijk te eindigen. Het zou ontzettend mooi zijn als we kunnen promoveren via de nacompetitie.”

Van Galen heeft overigens geen plan echt voor de toekomst uitgestippeld. “Ik werkte het afgelopen jaar bij Ajax veertig uur in de onderbouw en vanaf volgend seizoen ga ik stage lopen bij de bovenbouw. Daar komen weer andere aspecten bij kijken. Ik heb daar enorm veel zin in, maar een echt plan heb ik niet. Maar ik ben er van overtuigd dat ik er in mij een goede trainer schuilt, die het ook kan maken in het profvoetbal”, besluit Van Galen met een glimlach.

Met trainer Ale van der Zee is het bestuur van de club nog in onderhandeling over de wijze waarop hij aan de club verbonden blijft. Inmiddels is ook de procedure opgestart om in de trainersvacature te voorzien.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)