Home / Algemeen / Van Garderen ‘dik tevreden’ over selectie FC Aalsmeer: “Stralen zoveel plezier uit”

Van Garderen ‘dik tevreden’ over selectie FC Aalsmeer: “Stralen zoveel plezier uit”

Het seizoen 2017/18 zullen ze snel zijn vergeten bij zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer. De verwachtingen waren hoog, maar nadat deze niet konden worden waargemaakt, ging alles als een nachtkaars uit. Dat moet anders. De resultaten in de voorbereiding geven trainer Cor van Garderen een goed gevoel, in aanloop naar de ‘competitie des doods’.

Ja, het is nog erg vroeg en de Aalsmeerders zijn pas twee weken in training, maar Van Garderen is tevreden over de manier waarop zijn spelersgroep bezig is, na een kleine nederlaag tegen AFC (1-2) en een probleemloze zege op KDO (4-1). “Deze jongens hebben er zoveel zin en plezier in, dat stralen ze gewoon uit. Dat is hartstikke leuk om te zien. Ze zijn leergierig, enthousiast, dingen die je aangeeft pikken ze snel op. Je ziet echt een groep één worden. Vooralsnog ben ik dik tevreden.”

Er moet ook iets samengesmolten worden want Van Garderen verwelkomde deze zomer veertien nieuwe namen. Vooral in de aanval zijn er een hoop nieuwe gezichten. Daar ontstaan al vrij snel de eerste combinaties. “Voorin met Eijken, Jordy en Campbelltje, dat past gewoon”, zegt de oefenmeester over aanwinsten Giliano Eijken (SDZ), Jordy de Groot (Swift) en Martin Campbell (Buitenveldert). “Dan heb je (Chelton) Linger natuurlijk ook nog. Ik kan met twee, drie of vier spitsen spelen.”

De renovatie betekent niet gelijk dat de doelstelling wordt aangepast. Van Garderen blijft bij ‘handhaving’. “Maar dat wil niet zeggen dat ik geen prijs wil pakken of dat wij voorzichtig zijn; dit is de competitie des doods. In al die jaren dat ik trainer ben, heb ik nog nooit zo’n sterke eerste klasse gezien. En ik sta al een aardig tijdje op het veld.”

Welke rol er voor zijn ploeg daarin is weggelegd, zal over enkele maanden moeten blijken, benadrukt hij. “Verleden jaar dacht ik dat ik een hele goede selectie had, maar dat viel door omstandigheden uit elkaar. Dat proberen we dit jaar met z’n allen te vermijden door op een iets andere manier met elkaar om te gaan. Als je in de wissel komt te staan, moet je mentaal sterk zijn en ermee dealen. Je hebt nu eenmaal een grote selectie en als je op hoog niveau speelt, gaat dat ook zo. Dan kan je niet zomaar stoppen. Of je speelt, of je speelt niet. Iedereen moet knokken voor zijn plek en dat zie je nu ook. Er wordt keihard gewerkt, want iedereen wil voetballen.”

Foto’s Ton van Eenennaam

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)