Van Hezel (AFC) wacht na wereldreis bijzonder duel: “Weet dat ik geduld moet hebben”

Een maand geleden sloot Tiemen van Hezel pas aan bij tweededivisionist AFC. Begin november maakte de 27-jarige middenvelder al minuten tegen Rijnsburgse Boys, komend weekend krijgt hij zijn oude club HHC Hardenberg op bezoek. Een belangrijk duel voor de Amsterdammers met een speciaal randje voor Van Hezel.

Komend weekend kan AFC de periodetitel bemachtigen. Dat zou zo het eerste prijsje voor Van Hezel in Amsterdamse dienst kunnen zijn, nota bene tegen HHC Hardenberg, de club die hij afgelopen zomer verliet. “Ik heb er vijf jaar gespeeld en ik ken bijna iedereen binnen de club”, zegt hij. “Daarnaast heb ik met een paar jongens ook nog regelmatig contact. Het is zeker een bijzondere wedstrijd.”

Van Hezel kwam begin oktober terug van een lange reis door Zuid- en Midden-Amerika. Inmiddels is hij zo goed als fit, maar in het begin had hij even nodig om aan te haken. “Tijdens de reis heb ik ook wat dingen gedaan, maar op het strand hardlopen en oefeningen doen, is toch anders.” De middenvelder, die bijna de gehele jeugdopleiding van FC Groningen doorliep, sloot bij een AFC aan dat op volle toeren draaide. “Dat was in het begin wel lastig natuurlijk. Die jongens hadden een hele voorbereiding gehad en ook al een aantal competitiewedstrijden gespeeld. Dan weet je dat je een achterstand hebt.”

Het eerste doel voor dit seizoen was om fit te worden. Nu dat is gelukt, hoopt Van Hezel op zoveel mogelijk speeltijd. Hij beseft dat het niet gemakkelijk zal zijn. “Ik weet dat ik geduld moet hebben. Hoe lang het zal duren, hangt een beetje af van hoe het met het team gaat en wat voor beslissingen de trainer (Uli Landvreugd, red.) maakt.” De middenvelder heeft er in ieder geval veel zin in. “Ik hoop voor de winterstop zeker minuten te maken om te laten zien wat ik kan en dan zo snel mogelijk voor een basisplaats gaan.”

Foto: Orange Pictures | Tiemen van Hezel in het shirt van HHC Hardenberg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC