Tiemen van Hezel

Van Hezel naar Swift: “In dat opzicht is de keuze voor Swift uitstekend”

Tiemen van Hezel vervolgt na de zomer zijn carrière bij Swift. De middenvelder, die de afgelopen twee seizoenen voor AFC uitkwam, hoopt bij zijn nieuwe club op meer speelminuten.

Speelminuten

“Momenteel zit ik voor het tweede jaar bij AFC, maar ik kom simpelweg weinig aan spelen toe”, begint Van Hezel te vertellen over zijn situatie bij AFC. “De combinatie met werk wordt bovendien steeds lastiger. Waar ik een training soms oversla omdat ik moet werken, zijn er andere jongens die dan een extra trainingsmoment hebben. Veel van mijn teamgenoten werken niet naast het voetballen of werken parttime, dus dat verschil merk je gewoon.”

Van Hezel besloot dan ook dat het genoeg was en dat hij na de zomer een transfer wilde maken. “Ik wilde sowieso een club vinden waar ik zou spelen en waarbij de combinatie makkelijker zou worden. Het liefst natuurlijk wél op een zo hoog mogelijk niveau. De afgelopen tijd heb ik met clubs in de Derde Divisie contact gehad, maar uiteindelijk zag ik dat ook niet zitten. Je zit namelijk aan drie trainingen per week vast en extra reistijd die ik momenteel niet heb.”

Toen kwam Swift voorbij, een club die op verschillende vlakken uitstekend paste binnen de wensen van de geboren Groninger. “Ik woon in Amsterdam en werk bij de Bijlmer. In dat opzicht is de keuze voor Swift uitstekend. Bovendien hoorde ik dat het een leuke en gezellige vereniging is. Alles samen heeft me doen besluiten om de overstap naar Swift te maken.”

Toegevoegde waarde

Met zijn overstap gaat Van Hezel in een lagere klasse spelen. Waar AFC uitkomt in de Tweede Divisie, speelt Swift Hoofdklasse. Van Hezel moet de komende jaren een belangrijke rol spelen binnen de selectie. “Swift gaf aan een groep te hebben met een combinatie van ervaren en jongere spelers. Stuk voor stuk jongens die het leuk vinden om te voetballen. Van mij verwachten ze, aangezien ik van een hoger niveau kom, dat ik direct een toegevoegde waarde kan zijn.”

Van Hezel gaat er vanuit dat hij een basisplaats krijgt, al zal hij daar eveneens hard voor moeten werken. “Natuurlijk moet je het altijd afdwingen, want je hebt nooit een garantie. De insteek is voor mij echter wél dat ik alles ga spelen. De club heeft in ons eerste gesprek aangegeven dat ik van harte welkom ben, dus dat spreekt vertrouwen uit. Als ik het nog op hetzelfde niveau bij een andere club had geprobeerd, dan heb ik natuurlijk veel minder zekerheid. Ik zag het niet zitten om opnieuw enorm veel tijd aan een club te besteden zonder een garantie op speelminuten, dus het is fijn dat ik bij Swift mag spelen.”

Seizoensafsluiting

Bij zijn huidige club AFC is Van Hezel in een titelstrijd verwikkeld. Na het 1-0 verlies van afgelopen weekend tegen Scheveningen hebben de Amsterdammers het echter niet meer in eigen hand. “Voor deze speelronde dacht ik dat het kampioenschap zeker zou lukken. Nu is het echter een stuk lastiger geworden. Het is nog zeker mogelijk, maar we zijn nu wél afhankelijk van verschillende andere clubs.”

Desondanks denkt Van Hezel dat AFC aan het einde van het seizoen nog een belangrijke rol gaat spelen. “Ik denk dat het uiteindelijk tussen ons en Katwijk zal gaan. Het zal tot het einde spannend blijven. Mochten we alsnog bovenaan eindigen, dan ben ik in ruim anderhalf jaar twee keer kampioen geworden”, aldus Van Hezel.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Swift-versterking Driever uit doel: “Van toegevoegde waarde zijn”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)