Home / Algemeen / Van Huisstede (FC Weesp) schiet met scherp tegen Buiksloot

Van Huisstede (FC Weesp) schiet met scherp tegen Buiksloot

In de zondag tweede klasse B hebben Buiksloot en FC Weesp de competitie op spectaculaire wijze afgesloten. Weesp had met een 8-6 overwinning wat meer kruit in de schoenen dan hekkensluiter Buiksloot. Jesse van Huisstede was liefst vijf keer trefzeker en lijkt daarmee het BvcM Topscorersklassement te hebben beslist.

Voor beide teams stond er niet veel meer op het spel. Buiksloot was vorig weekend al gedegradeerd naar de derde klasse en FC Weesp eindigt in de middenmoot. Het was meteen in de eerste minuut voor de thuisploeg. Via Jerrel Fraenk opende Buiksloot het doelpuntenfestijn. Even daarna liet Weesp-spits Jesse van Huisstede zijn stoute plannen zien door in twee minuten tweemaal te scoren: 1-2.

De wedstrijd ging daarna over en weer en de vele mogelijkheden werden door beide teams behoorlijk om zeep geholpen. Even voor rust kwam Buiksloot weer op voorsprong. Eerst schoot Clay Caupein een strafschop binnen, vervolgens bepaalde Fraenk na een lange bal van achteruit de ruststand op 3-2 voor de ploeg uit Amsterdam-Noord.

Buiksloot - Weesp

In het tweede bedrijf kwam de schiettent helemaal los toen FC Weesp in een krankzinnige vijftien minuten maar liefst viermaal scoort. Tweemaal sloeg Van Huisstede toe. Helaas voor de schutter waren de andere twee een eigen doelpunt en een treffer van Thijs Visser. In de 65ste minuut verstevigde de spits van Weesp zijn status als topscorer door uit een strafschop zijn vijfde van de middag te maken: 3-7. Of Van Huisstede met vijf treffers ook het Topscorersklassement wint, zal in de loop van de week blijken.

De koek was nog niet op in Amsterdam-Noord, want de mooiste doelpunten kwamen nog via twee afstandsschoten. Eerst van Kick van Aelst (3-8) en niet veel later bewees Fraenk dat hij daar ook over beschikt: 4-8. FC Weesp geloofd het daarna wel en Buiksloot kon daarvan profiteren door zelf nog aan de doelpuntenproductie te werken. Via Owairan Cleonise en een strafschop van Khalil El Maghnaoui werd de eindstand op 6-8 bepaald.

Verslag: Peter Oud
Foto’s: Wesley de Leeuw

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)