Home / Algemeen / Van Huisstede laat Kaars achter zich en wint BvCM topscorersklassement

Van Huisstede laat Kaars achter zich en wint BvCM topscorersklassement

Met een duizelingwekkend aantal van 34 goals kroonde Jesse van Huisstede zich tot topscorer in het BvCM topscorersklassement. De spits van tweedeklasser Weesp was in een spannende strijd verwikkelt met De Dijk-spits Dennis Kaars maar door zijn vijf doelpunten van afgelopen weekend kwam de zege niet meer in gevaar.

“Ik denk dat ik er zelfs nog wel meer had kunnen scoren, want ik heb dit seizoen ook veel kansen gemist.” Ondanks de ongekend hoge productie van Van Huisstede maakte zijn club Weesp een middelmatig seizoen door. Hoewel de club de meeste doelpunten in de competitie wist te maken (69) kwamen ze niet verder dan een zevende plek in de eindnotering. “We hebben een heel wisselvallig seizoen. Met onze selectie zouden we kunnen meedoen om de bovenste plekken maar we hebben het te vaak laten afweten. Dat we afgelopen weekend met 6-8 winnen is typerend voor het seizoen.”

Enkele weken geleden werd al duidelijk dat Kaars en Van Huisstede aan het einde van de rit de prijzen gingen verdelen. Vorige week hadden de twee topschutters zelfs al even contact met elkaar via Facebook: “We kennen elkaar niet maar hebben via Facebook wel contact gehad over hoe het ging. We hebben elkaar voor de wedstrijd zondag nog even succes gewenst en toen na de wedstrijd duidelijk werd dat ik had gewonnen heeft hij mij gefeliciteerd.”

Buiksloot - Weesp

Van Huisstede die nog nooit in Barcelona is geweest is er blij met het binnenslepen van de topscorerstitel en kijkt uit naar zijn reis naar Spanje. “Onze assistent-trainer hield de stand bij van de wedstrijd van De Dijk. Dus ik keek af en toe wel naar de zijlijn om te kijken hoe het daar ging. Kaars is een goede spits en had er net zo goed vier kunnen maken. Maar als je vijf keer scoort weet je dat je hem binnen hebt.”

“Ik ga samen met mijn moeder naar Barcelona. Dat had ik haar beloofd. En dat je hem dan op moederdag definitief in de wacht sleept is helemaal fantastisch. Ze was ook komen kijken bij de wedstrijd en ze is ontzettend trots. We zullen daar waarschijnlijk gewoon naar de standaard dingen gaan. Maar ik wil met name me teamgenoten nog even heel erg bedanken. Zonder hun was het nooit gelukt.”

Omdat het scorend vermogen van Van Huisstede dit seizoen grenzeloos is zal de spits volgend seizoen waarschijnlijk niet meer in Weesp voetballen. “Ik ga waarschijnlijk weg bij Weesp en dat is heel raar want ik ben nu echt in een soort rollercoaster beland. Er zijn een stuk of twaalf clubs geweest dit interesse hebben gehad waarvan ik er met een in een ver gevorderd stadium ben.”

Bekijk hieronder de eindstand van het BvCM Topscorersklassement 2014/2015
Schermafbeelding 2015-05-13 om 12.48.37
Voor de gehele lijst klik hier

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Wesley de Leeuw

Send this to a friend