Home / Algemeen / Van Leijenhorst volgt Van Roon op bij Abcoude

Van Leijenhorst volgt Van Roon op bij Abcoude

FC Abcoude gaat voor volgend seizoen in zee met Joey van Leijenhorst. De oefenmeester heeft zich voor twee jaar aan de zondag tweedeklasser verbonden. In een gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal laat de nieuwe trainer weten wat hij in gedachten heeft.

Voor de 26-jarige Van Leijenhorst is het voor het eerst dat hij als trainer op eigen benen staat bij een eerste elftal. Nadat Van Leijenhorst eerst als assistent van Bart Logchies en Constantijn Schouten bij de zaterdagamateurs van Ajax ervaring had opgedaan, volgde de overstap naar zijn liefde AFC, waar hij voor zijn periode bij Ajax ook al trainer was. Daar werd de jonge coach verantwoordelijk voor het tweede elftal; iets wat hij na twee jaar verruilt voor het hoofdtrainerschap bij FC Abcoude.

Het heeft uiteindelijk niet lang geduurd voordat Van Leijenhorst de keuze had gemaakt om volgend seizoen bij FC Abcoude op de bank te zitten. Van Leijenhorst: “ongeveer drie weken geleden ben ik in contact gekomen met de technische commissie van FC Abcoude. Kort daarna heb ik mijn eerste gesprek met de club gehad, om elkaar een beetje beter te leren kennen.” Het bleek dat de club en Van Leijenhorst op dezelfde lijn zaten. Van Leijenhorst: “Er was  gelijk een klik en het voelde eigenlijk ook direct goed. Binnen een week kwam er een tweede gesprek, waarin serieuzer werd gesproken over wat beide partijen precies wilde. Ik kreeg nog even bedenktijd om een goede beslissing te maken, maar ik was er na niet al te lange tijd uit dat ik dit heel graag wilde doen bij én met Abcoude en blij was  dat zij mij deze kans boden.

Joey van leijenhorst
Joey van Leijenhorst verruilt na dit seizoen AFC 2 voor FC Abcoude

Op dit moment is Abcoude bezig aan een moeizaam seizoen en staat de ploeg van Rini van Roon net boven de degradatiestreep. Onder Van Leijenhorst wil de club weer naar boven kijken. “Ik wil gaan werken met een gemotiveerde spelersgroep die bovenin de tweede Klasse mee moeten kunnen spelen. Dit is ook de doelstelling van FC Abcoude”

Hoe dat moet gebeuren, heeft Van Leijenhorst ook al bedacht. Van Leijenhorst: “Ik ben een trainer die graag aanvallend voetbal speelt. Het moet heel duidelijk zijn voor de spelers dat we veel balbezit willen hebben en naar voren willen voetballen. Je kan het vergelijken met het type spel dat Ajax altijd probeert te spelen; ook werd er bij AFC 2 de afgelopen seizoenen op deze manier met succes gespeeld (zo spelen zij zaterdag tegen Altius 1 voor de 3e ronde van de KNVB beker). Daarnaast moet het elftal herkenbaar blijven. Ik wil een aantal gerichte versterkingen halen en ga verder aan de gang met de jongens die hier al langer spelen en/of uit Abcoude komen zodat de identiteit van de club ook blijft zoals die nu is.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)