Van Mourik (Abcoude): “Belangrijkste is om weer fit te worden”

Voor Darren van Mourik staat het seizoen 2015/2016 in het teken van revalidatie. De aanvaller van Abcoude liep vorig seizoen een heftige knieblessure op tijdens de oefenwedstrijd tegen JSV/Nieuwegein en is momenteel hard bezig om weer fit te worden.

Darren-scoort-e1421759753346

“Het gaat op zich prima. Ik ben nu al twee tot drie maanden aan het revalideren en zit nu midden in mijn revalidatie. Ik ben hard bezig met een personal trainer maar heb laatst wel mijn eerste terugslag gekregen. Ik was bezig met loopoefeningen en als je je knie steeds meer gaat belasten is het logisch dat je een terugslag krijgt. Ik denk dat de oefeningen net even te vroeg kwamen.”

Toch geeft de aanvaller de moed niet op en werkt hij langzaam toe naar zijn rentree op het veld. “Ik ga vrolijk verder en hoop rond de winterstop weer met de groep mee te kunnen trainen. De knie houdt zich op dit moment goed dus ik hoop dat ik in december en anders januari weer kan meetrainen.”

Darren-in-duel-5-e1421759723596

Van Mourik hoopt aan het einde van het seizoen nog speelminuten te kunnen maken bij Abcoude maar gaf meteen wel aan dat dit niet het hoofddoel voor dit seizoen is. “Natuurlijk hoop ik op speelminuten maar ik ga geen datum aan mijn herstel verbinden. Het belangrijkste is dat ik weer fit word en dat ik volgend seizoen weer alles kan geven en kan laten zien wat ik in huis heb.”

Hoewel van Mourik dit seizoen niet altijd bij zijn club Abcoude kan kijken volgt hij de ploeg nog wel met bovengemiddelde interesse. “Het is vanwege mijn werk niet mogelijk om ieder weekend te gaan kijken maar als ik tijd heb sta ik langs de lijn. Ik denk dat Abcoude had gehoopt om iets verder te zijn dan waar het nu is. Maar we hebben opnieuw een vrij nieuwe selectie en we hebben veel blessures. Ik denk dat we het de tweede seizoenshelft een stuk beter gaan doen maar het blijft een lastige competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen en verliezen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Baarda

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)