Home / Algemeen / Van Ophuizen (Purmersteijn): “Ik kijk niet naar de ranglijst, ik kijk hoe we spelen”

Van Ophuizen (Purmersteijn): “Ik kijk niet naar de ranglijst, ik kijk hoe we spelen”

Purmersteijn-trainer Martin van Ophuizen was dit seizoen benieuwd naar hoe zijn ploeg het zou doen in hun debuutseizoen in de zondag eerste klasse A. En dat is na negen wedstrijden allerminst niet onaardig te noemen. De ploeg was afgelopen weekend met 2-0 te sterk voor koploper SDO en bezet hiermee de derde plaats op de ranglijst. Toch wil Van Ophuizen niet meegaan met de hosanna stemming die er onder sommige leeft.

“Het is altijd mooi om van de koploper te winnen en ik ben heel blij met de derde plaats die we nu hebben. Maar eigenlijk hou ik er niet zo van om naar de stand op de ranglijst te kijken. Ik kijk vooral naar hoe het team het op het veld doet. Na de winterstop begint het seizoen pas echt en als we dan nog bovenin meedraaien zullen we kijken wat voor goed seizoen we kunnen draaien.”

Over twee weken gaat Purmersteijn op bezoek bij Elinkwijk, een op papier eenvoudige wedstrijd voor de ploeg uit Purmerend. “Elinkwijk is op papier misschien een makkelijke tegenstander maar zij moeten ook winnen. Ik speel misschien liever tegen een stabiele middenmotor dan tegen een team die punten nodig heeft. Zij hebben niets te verliezen en zullen er bovenop knallen, dus ik wil zeker niet spreken over een makkelijke wedstrijd.”

martin van Ophuizen hoofdtrainer

De supporters van Purmersteijn hebben dit seizoen weinig te klagen. Alleen in de maand oktober waren er wat minder resultaten toen er achtereenvolgens tegen DEM, VVIJ en Nieuw Utrecht punten werden verspeeld. “Het was een maand met aardige tegenstanders waarin we inderdaad veel punten hebben laten liggen. De verschillen tussen de teams in deze competitie zijn erg klein waardoor alle uitslagen verrassend kunnen zijn. Als je puur naar de uitslagen kijkt denk je misschien dat we een mindere periode hebben gehad maar ik vind dat mijn ploeg goed heeft gespeeld. Als je naar de wedstrijden hebt gekeken had het kwartje ook de andere kant op kunnen vallen. Maar dat maakt deze competitie juist zo interessant.”

Ondanks dat Purmersteijn het dit seizoen als promovendus verrassend goed doet, vindt van Ophuizen dat er nog veel meer te halen valt uit zijn team. “We hebben de lijn van vorig jaar goed doorgezet en ik hoop dat we die lijn nog verder kunnen doortrekken. Ik denk dat er nog veel rek in deze ploeg zit, met name in balbezit. We willen met Purmersteijn graag dominant spelen en hebben vaak ook meer balbezit dan de tegenstander maar ik vind toch dat ons rendement te laag is. Op dat vlak is nog veel terreinwinst te boeken.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s John van Geenen