Home / Algemeen / Van Ophuizen (Purmersteijn): “We kunnen pas in de winterstop goed zien waar we staan”

Van Ophuizen (Purmersteijn): “We kunnen pas in de winterstop goed zien waar we staan”

Vorig seizoen liep Purmersteijn op de laatste speeldag het kampioenschap in de zondag eerste klasse A mis, nadat het bijna het hele seizoen bovenaan stond. In het nieuwe seizoen lijkt Purmersteijn die traumatische ervaring snel te hebben verwerkt. De ploeg van Martin van Ophuizen staat ongeslagen bovenaan en kan komende zondag op bezoek bij promovendus Elinkwijk de eerste periode pakken.

Van Ophuizen is niet verbaasd dat zijn ploeg het weer zo goed doet. “We hebben een elftal dat prima bovenin mee kan doen. Het is altijd afwachten hoe het in de nieuwe competitie gaat. Er zitten weer een aantal nieuwe ploegen bij, maar op basis van hoe we bezig zijn ben ik niet verrast.”

Martin van Ophuizen Purmersteijn

De oefenmeester wil zich echter nog niet uitspreken over een mogelijk kampioenschap. “Ieder jaar is het een heel simpel verhaal. De manier van voetballen staat voorop, het liefst met een Purmerends getint elftal. Dat hebben we nu ook, met een aantal nieuwe jongens uit de jeugd en dat is wat we willen. Op grond daarvan denken wij dat we bovenin mee te kunnen doen. Maar we kunnen pas in de winterstop goed zien waar we staan. We proberen gewoon zoveel mogelijk punten te verzamelen. We merken wel dat tegenstanders extra gemotiveerd zijn tegen ons. Dat zien wij natuurlijk ook als een compliment.”

Naast het feit dat Purmersteijn weer bovenaan staat, ziet Van Ophuizen nog een verbetering ten opzichte van het vorige seizoen. “In tegenstelling tot het voorgaande seizoen kunnen we met meer variatie spelen. Als het nodig is kunnen we op een andere manier spelen. Dat is voor mij als coach natuurlijk interessant.”

martin-van-ophuizen-2016-jose-mol

Met AFC ’34, DEM en Velsen heeft Purmersteijn al drie van de vier naaste achtervolgers op de ranglijst gehad. Toch vindt Van Ophuizen het nog lastig om de krachtsverhoudingen in de competitie in te schatten. “We hadden afgelopen seizoen kampioen moeten worden. Dit jaar moeten we maar zien hoe het in elkaar valt. We hebben pas zeven tegenstanders gehad, daar zaten veel bekende ploegen voor ons bij. We moeten nog tegen veel ploegen spelen die we niet kennen. Daarom kun je er pas echt iets zinnigs er over zeggen tijdens de winterstop. Vorig seizoen is bijvoorbeeld Hoogland kampioen geworden, dat hadden weinig mensen rond de winterstop verwacht. Bovendien kan je ook nog te maken krijgen met andere factoren, zoals blessures of schorsingen.”

Bij een overwinning zondag bij Elinkwijk pakt Purmersteijn de eerste periode. Van Ophuizen: “Het zal een lastige wedstrijd worden. Elinkwijk is een goede ploeg. Ze zijn natuurlijk een jaartje weg geweest. Ik kan me van twee seizoenen geleden herinneren dat we het zwaar hadden tegen hun. Het zal een zware dobber worden.” Twee seizoenen geleden werd het in Utrecht 2-2, terwijl Purmersteijn in Purmerend met 2-0 aan het langste eind trok.

Kijk hier voor de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto’s: Jose Mol

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!