Home / Algemeen / Van Ophuizen (Purmersteijn): “Zijn nog niet waar we willen zijn”

Van Ophuizen (Purmersteijn): “Zijn nog niet waar we willen zijn”

Purmersteijn moest zich na het debacle van vorig seizoen opladen voor een nieuw seizoen in de eerste klasse. De ploeg van trainer Martin van Ophuizen verloor vorig seizoen op de laatste speeldag van DEM en verspeelde daardoor het kampioenschap. Ook in de nacompetitie tegen EDO kreeg Purmersteijn het niet voor elkaar om te promoveren naar de hoofdklasse. Aanstaande zondag gaat Purmersteijn in de eerste wedstrijd van het seizoen op bezoek bij promovendus Legmeervogels.

Purmersteijn bekerde na zeges op De Blokkers en EVC en een gelijkspel tegen Volendam eenvoudig verder. Toch heeft Purmersteijn volgens Van Ophuizen meer tijd nodig om op het niveau te komen dat de ploeg nastreeft. “Wij zijn nog niet waar we willen zijn,” vertelt de coach. “De competitie begint bijna maar we zijn nog wat dingen aan het uitproberen. Ik denk dat we nog wel vier of vijf weken nodig hebben. Vandaar dat ik de voorbereiding als het ware doortrek. We moeten niet te snel willen gaan en onszelf voorbij lopen.”

Martin van Ophuizen Purmersteijn

De oefenmeester wil niet praten over een kampioenschap komend seizoen. “Ik denk dat de kracht van Purmersteijn is dat wij niet in kampioenschappen praten. Natuurlijk draait alles om resultaat en willen we weer meedoen dit seizoen. Ik vind het echter ook belangrijk dat we goed voetbal spelen en het publiek vermaken. Als we verzorgd en goed voetbal spelen leidt dat namelijk vanzelf tot goede resultaten.”

Van Ophuizen verwacht aankomende zondag een lastige seizoensopening. “Het is zeker niet zo dat Legmeervogels een mindere ploeg is omdat ze uit de tweede klasse zijn gepromoveerd. Misschien tref je zondag wel een ploeg dat bij elkaar is gebleven en vertrouwen heeft. Het is in de eerste klasse zo dat de verschillen heel klein zijn. Alle ploegen zijn elkaar gewaagd. Ik heb er weer zin in en ik ben blij dat het nu weer echt gaat beginnen,” besluit Van Ophuizen.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!