Home / slideshow / Van Weerdenburg stapt van VV Katwijk over naar concurrent AFC
Guus van Weerdenburg

Van Weerdenburg stapt van VV Katwijk over naar concurrent AFC

Guus van Weerdenburg behoort in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tot een van de aanwinsten bij AFC. De 24-jarige linksback komt over van concurrent VV Katwijk, waar hij de afgelopen vier jaar voetbalde.

Met zijn ervaring moet Van Weerdenburg komend seizoen van waarde zijn in de nieuwe titelstrijd. De voetballer doorliep namelijk zes jaar lang de jeugdopleiding van Jong AZ en kwam nog een korte periode voor FC Dordrecht uit. Inmiddels richt hij zich op zijn studie en heeft hij bijna zijn bachelor gehaald. “Dat is ook de hoofdreden dat ik naar Amsterdam kom. Het is voor mij gewoon praktischer dat ik hier naast het studeren ook voetbal, vooral qua reisduur.” Toen Van Weerdenburg besloot om in Amsterdam te voetballen, was het voor hem direct duidelijk dat hij naar AFC wilde komen. “AFC is de enige club in Amsterdam die in de Tweede Divisie uitkomt, en daar wilde ik het liefst in blijven spelen. Ik ben blij dat dit is gelukt.”

De lijntjes tussen de club en speler gingen geheel toevallig lopen toen Van Weerdenburg twijfels had over de praktische omstandigheden voor het volgende seizoen. “Ik had een heel fijn contact met enkele mensen van de vereniging. AFC heeft een hoop vertrouwen in mijn kwaliteiten, al moet ik het natuurlijk nog wel even laten zien.” Zijn transfer betekent volgens Van Weerdenburg namelijk niet dat hij zomaar in het basiselftal staat. “Het is aan mij om de strijd met mijn directe concurrent in mijn voordeel uit te vechten. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik niets anders gewend ben dan mezelf te moeten bewijzen. Ik kijk ernaar uit om mezelf bij mijn nieuwe club te laten zien.”

De overstap naar AFC betekent voor VV Katwijk dat de club een van zijn dragende spelers (Van Weerdenburg speelde in vier jaar tijd meer dan honderd wedstrijden) naar de rivaal ziet vertrekken. “Ik moet zeggen dat iedereen bij de club mijn overstap wel begreep. De club gunt mij gelukkig een mooi vervolg van mijn loopbaan, dus dat zit helemaal goed.” Inmiddels sloot Van Weerdenburg al aan bij zijn nieuwe team. “Van de afgelopen seizoenen weet ik nog dat AFC een uitstekend voetballend elftal heeft, en dat bleek nu ook weer tijdens de trainingen. We gaan volgend seizoen weer vol voor het kampioenschap.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Vertrekkende AFC’er Goedkoop: “Zeker geen gesloten boek”