Van Wonderen (Purmersteijn): “Prijzen worden pas aan het eind van de rit verdeeld”

Stefan van Wonderen heeft zich na zijn komst van ZOB afgelopen zomer meteen in de basis gespeeld bij zondag eersteklasser Purmersteijn. De 21-jarige aanvaller heeft het als vaste waarde erg naar zijn bij de Purmerendse koploper. “Het gaat goed. Natuurlijk was het aan het begin even wennen, vooral omdat ik gewend was om mijn wedstrijden op zaterdag te spelen.”

De overstap van Zuidoostbeemster naar Purmerend betekende voor Van Wonderen een behoorlijke stap omhoog. Het niveau in de eerste klasse ligt een stuk hoger als in de tweede klasse. “Het niveau is aanzienlijk beter. Ik denk dat het voor mij een goede overgang is geweest. Ik vind dat ik goed speel, maar het kan natuurlijk altijd beter. Vooral op bepalende momenten kan ik belangrijker zijn voor het team.”

20161106-purmersteijn-zeeburgia-foto-jose-mol-stefan-van-wonderen

Dit weekend kan Purmersteijn een goede stap zetten richting het kampioenschap. Bij winst op nummer twee Hillegom kan de ploeg van Martin van Ophuizen een gat slaat van acht punten. “Ik heb nog nooit tegen Hillegom gespeeld, dus het wordt afwachten. Ze zijn vorig seizoen gepromoveerd naar de eerste klasse en zetten dus een knappe prestatie neer.”

Toch wil Van Wonderen niet vooruitlopen op een mogelijk kampioenschap. “De prijzen worden pas aan het einde van de rit verdeeld. Purmersteijn stond er vorig seizoen ook lange tijd goed voor en greep uiteindelijk naast het kampioenschap.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jose Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!