Van Wonderen schiet ZOB langs Amstelveen

In de zaterdag tweede klasse B heeft Amstelveen een 3-0 nederlaag gelden tegen ZOB. Bij de rust stond het 1-0, maar het had zomaar 4-0 kunnen zijn. Mike Lesmeister, de vijfde keeper al dit seizoen bij Amstelveen Heemraad, was een grote sta in de weg voor ZOB. Na rust counterde ZOB Amstelveen helemaal weg en scoorde nog twee keer. Stefan van Wonderen was de grote man bij ZOB, want hij scoorde alle drie de goals.

7P9K0402

ZOB begon furieus en binnen de minuut had het 1-0 kunnen staan. Met een katachtige reactie wist Mike Lesmeister de bal over te tikken. Korte tijd later knalde Gerry Bosschieter de bal op de lat. Na ruim 20 minuten spelen kwam ZOB toch op een verdiende 1-0 voorsprong. Nigel Schaasberg kreeg vele ruimte en hield het overzicht. Stefan van Wonderen stond helemaal vrij en kon de hoek uitkiezen. Michael Lippens kreeg nog een kans, maar kwam vijf centimeter te kort en zag zijn kopbal via de paal naast gaan. Met nog een afgekeurde goal van ZOB gingen de beide ploegen met een 1-0 stand de rust in.

7P9K0275

Na rust nam Amstelveen het overwicht en creëerde kansen. De bal ging er echter niet in, maar wel aan de andere kant. In de 72e minuut, en na een afgeslagen aanval van Amstelveen, kwam ZOB er razendsnel uit en Stefan van Wonderen kwam één op één met Lesmeister en bleef rustig en schoot ZOB op 2-0. Tien minuten voor tijd kon Ramon Essed de spanning terugbrengen, maar miste van 3 meter en schoot naast i.p.v. raak en daarmee niet de 2-1 op het scorebord. Twee minuten later was er balverlies bij Amstelveen, geen rugdekking en Stefan van Wonderen kon zomaar doorlopen en het karwei afmaken.

7P9K0326

Met 8 punten uit 12 wedstrijden wordt de situatie er niet beter op voor Amstelveen. De winterstop komt als een bevrijding voor de ploeg van Mark Kranendonk. Met nog een thuiswedstrijd voor de boeg tegen DVVA is het zaak om de rijen gesloten te houden en zaterdag nog eenmaal voor een resultaat te gaan. Dan is het bijkomen en kunnen zij in de tweede seizoenshelft orde op zaken gaan stellen. ZOB staat 5e, maar op slechts twee punten van de verrassende koploper BOL en doet volop mee voor het kampioenschap.