Het gemeentehuis van Aalsmeer

Vanavond ja/nee fusie in Aalsmeer

Vanavond, donderdag 8 november, beslist de gemeenteraad van Aalsmeer tijdens de begrotingsvergadering 2013 definitief over het fusieplan dat Aalsmeer en RKAV samen met de wethouder hebben uitgewerkt.  De coalitiepartijen zijn voorstander maar de VVD opteert voor een alternatief plan.

Rob Spingintveld, voorzitter van RKAV: “We hebben er alle vertrouwen in dat ons plan er door komt.” De gemeenteraad beslist vanavond over de fusie tijdens de begrotingsvergadering 2013. Met de fusie is een bedrag gemoeid van bijna vier miljoen euro. De kans dat de fusie niet doorgaat is gering aangezien alle coalitie partijen voor zijn. Het alternatief van de VVD heeft niet echt een grote kans van slagen aangezien het vorige week gepresenteerde plan van de partij niet echt goed werd ontvangen. Springintveld: “Het was een rommelige uitleg en het plan kwam niet duidelijk over. Daarnaast werd het zonder de bijbehorende cijfers gepresenteerd.”

Acht maanden geleden presenteerden de drie clubs (ook Jong Aalsmeer United gaat mee in de fusie. Daarin werd samen met wethouder sport Gertjan van der Hoeven een fusieplan overeengekomen. De club zal gaan spelen op het terrein van het huidige RKAV met ruim zes velden (2,5 kunstgras) en uitbreiding of nieuwbouw van  het clubgebouw en 24 kleedkamers.

De verwachting is dat begin 2013 het volledige plan aan de leden zal worden voorgelegd. Als zij instemmen zou de nieuwe club in het seizoen 2013/2014  al van start kunnen gaan.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer/Klaas Leegwater

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)