Veel kansen maar geen punten voor Zeeburgia tegen Elinkwijk

In Utrecht heeft Zeeburgia voor de tiende keer dit seizoen verloren. Tegen Elinkwijk kreeg het elftal van Mike Kolf de meeste kansen maar liet de afwerking liet te wensen over. De gastheren waren daarentegen wel effectief en wonnen het duel in zondag 1A met 3-2.

3

Elinkwijk begon iets ingezakt en liet het initiatief aan Zeeburgia. De bezoekers kwamen dan ook in de zestiende minuut op voorsprong nadat Saifeddine el Abid een droge diagonale knal tegen het net schoot. Elinkwijk ging steeds meer vooruit voetballen en kwam na een half uur op gelijke hoogte. Gokhan Yasar benutte een strafschop en zorgde zo voor de 1-1 tussenstand.

4

Een paar minuten later kwamen de gasheren, via opnieuw Yasar, op 2-1. De treffer was van grote schoonheid en werd vanaf twintig meter tegen het net geschoten. Met een 2-1 stand werd er aan de thee begonnen.

2

Na de pauze ging Zeeburgia op jacht naar de gelijkmaker en kreeg het elftal hier ook voldoende kansen voor. Maar waar de bezoekers het nalieten om te scoren wist Elinkwijk twintig minuten voor tijd wel het net te vinden. Elinkwijk-aanvaller Don Cornet veroverde fraai te midden van drie Amsterdammers de bal, controleerde even fraai en schoof beheerst de 3-1 binnen.

5

In blessuretijd kon Zeeburgia dan eindelijk profiteren van de vele mogelijkheden en zorgde Max Ribbens voor de 2-3. Maar verder dan deze treffer kwamen de Amsterdammers niet en dus werd er met 3-2 verloren van Elinkwijk. Zeeburgia blijft laatste, de achterstand op een nacompetitieplaats bedraagt inmiddels zeven punten.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)