Home / Algemeen / Veenboer kiest voor amateurs (De Dijk) in plaats van profs

Veenboer kiest voor amateurs (De Dijk) in plaats van profs

Na het vertrek van Raymon van Emmerik heeft De Dijk een nieuwe keeper kunnen toevoegen aan de selectie. Stephan Veenboer maakt de overstap van Almere City en keert na drie jaar betaald voetbal weer terug bij de amateurs.

Veenboer maakt op zijn negentiende de overstap van AFC naar Vitesse en daar maakte de doelman zijn debuut op 15 maart 2008 in een wedstrijd tegen FC Twenten. Na twee jaar bij de club uit Arnhem keerde Veenboer terug in het amateurvoetbal bij Zwaluwen ’30. Daar vertrok de keeper na één seizoen voor twee jaar Telstar en afgelopen seizoen stond Veenboer dus onder contract bij Almere City.

Na één jaar in Almere kiest Veenboer nu voor De Dijk. Het had volgens Veenboer overigens niet veel gescheeld of de keeper had de kleuren van De Dijk al verdedigd. Veenboer: “Ik was in een eerder stadium al bezig met De Dijk, alleen kon ik toen nog het betaalde voetbal in. Ik heb toen een soort belofte gedaan aan De Dijk, dat ik hier zou gaan spelen als ik weer terug zou gaan de amateurs.”

Foto Omroep Flevoland: Stephan Veenboer stond dit seizoen onder contract bij Almere City
Foto Omroep Flevoland: Stephan Veenboer stond dit seizoen onder contract bij Almere City

Toch was het ook geen uitgemaakte zaak dat Veenboer nu meteen voor De Dijk zou kiezen. “Toen ik besloot om Almere City te verlaten na dit seizoen, was spelen bij De Dijk een optie. We hebben altijd contact blijven houden en uiteindelijk is mijn keuze alsnog op deze club gevallen.”

Voor de doelman was het nu tijd om ook voor een maatschappelijke carrière te kiezen. Veenboer: “Nu ben ik nog jong, want ik had ook tot mijn 35ste om deze manier door kunnen gaan. Ik heb er heel veel tijd en moeite in geïnvesteerd, maar het is niet helemaal gelopen zoals ik het had verwacht. Op basis daarvan had ik misschien meer verdiend, maar nu kan ik me volledig focussen op mijn maatschappelijke toekomst.”

Zolang het om voetbal gaat, barst Veenboer ook nog van de ambitie. Net als zijn nieuwe club wil de keeper zo hoog mogelijk terechtkomen. Lukt de Topklasse dit seizoen nog niet, dan moet het volgend seizoen maar gebeuren. “Dat lijkt mij in ieder geval de bedoeling. In principe zal het dit seizoen lastig worden om nog te promoveren, hoewel er nog een kleine mogelijkheid is. Maar net als De Dijk wil ik uiteindelijk nog hogerop richting de Topklasse.”

Foto: Omroep Flevoland

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Geef een reactie

Send this to a friend