Veerkracht FC Weesp wordt niet beloond tegen Kampong

Zondag tweedeklasser FC Weesp heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Kampong. De ploeg van René van Vark kwam tot drie keer toe goed terug in de wedstrijd, maar zag de Utrechters in de slotfase naar een 3-6 overwinning counteren.

Kampong zette vanaf het begin veel druk op de Weesper defensie. In de tweede minuut ontsnapte de thuisploeg toen een schot van Siemen Eijkemans op de lat belandde. Enkele minuten later viel de 0-1 alsnog. Doelman Arno Copier kreeg een schot van Daan van de Ster niet klem en daar kon Maxime Yenga van profiteren. Direct daarna kreeg FC Weesp de eerste goede kans. Uit een hoekschop werd een inzet van Jasper Spanjerberg van de doellijn gehaald.

Halverwege de eerste helft werd het 0-2 uit een vrije trap van Van de Ster, die door Merijn Muskens achter Copier werd gekopt. Hierna deden de gastheren iets terug. Na een combinatie met Spanjerberg knalde Kmiecik de 1-2 binnen. De wedstrijd kwam iets meer in balans, zonder veel kansen aan beide kanten. Vlak voor rust leek Kampong de marge weer terug naar twee doelpunten te brengen. Eijkemans schoot een strafschop echter snoeihard tegen de lat.

Vijf minuten na de theepauze werd het wel 1-3 nadat Eijkemans zijn eerdere misser goed maakte. FC Weesp probeerde snel terug te komen en slaagde hier ook in. Een fraaie steekpass van Rogier van de Nes op Thijs Visser leidde de aansluitingstreffer van laatstgenoemde in. De thuisploeg koos vervolgens voor de aanval om een gelijkmaker te forceren, maar Kampong bleek erg goed in het bespelen van de ruimte die hierdoor ontstond. Oog-in-oog met Copier schoof Eijkemans de 2-4 binnen.

Een kleine tien minuten voor tijd kwam FC Weesp voor de derde keer terug in de wedstrijd. Met wat geluk, via een Utrechtse verdediger, maakte Kmiecik er 3-4 van. Een gelijkmaker zat er, ondanks een slotoffensief, niet in. Kampong counterde in de slotfase door twee extra treffers van Eijkemans (maakte er in totaal vier) naar een 3-6 overwinning.

Ondanks dat de Weespenaren zich van hun goede kant lieten zien, werd dit niet beloond met een positief resultaat tegen de nummer twee van de ranglijst. De ploeg van René van Vark blijft daardoor twaalfde staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Mario Wormhoudt