Veerkracht levert FC Abcoude tegen Quick 1890 punt op

Na vier nederlagen op rij is zondag tweedeklasser FC Abcoude het nieuwe jaar gestart met een gelijkspel. De ploeg van Petar Djenic kwam tegen Quick 1890 twee keer terug van een achterstand: 2-2.

De thuisploeg begon slecht aan de wedstrijd en ontsnapte aan een vroege achterstand. In de tweede minuut eindigde een kopbal van verdediger Yener Devecioglu op de lat. Daarna kwam FC Abcoude langzaam beter in de wedstrijd. De eerste kans was voor Magdy Ibrahim, maar zijn schot miste kracht. Een minuut later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Salim El Yousfi ging alleen op doelman Jeffrey IJmker af en schoot koel raak: 0-1.

Via spits Ivo de Waal slaagde FC Abcoude erin de stand vrij snel weer gelijk te trekken. Hij rondde een snelle aanval goed af. Vijf minuten later kon de aanvaller de thuisploeg zelfs aan de leiding brengen, alleen was zijn inzet niet zuiver genoeg. Ook Nils Baltissen en Jendro Halman liet kleine mogelijkheden onbenut.

Vier minuten na rust herstelde Quick 1890 de voorsprong. De scheidsrechter had een handsbal geconstateerd en de toegekende penalty werd onberispelijk benut door Khalid Said: 1-2. Ondanks de tegentreffer ging FC Abcoude driftig op zoek naar de gelijkmaker. Na ruim een uur spelen kregen de Abcoudenaren loon naar werken. Een aanval door het midden kwam terecht bij Ibrahim, die de doelman verschalkte met een leep balletje: 2-2. Beide ploegen creëerden vervolgens voldoende kansen in de zoektocht naar een overwinning, een treffer van Quick 1890 werd zelfs afgekeurd wegens buitenspel, maar de 2-2 stand bleef op het scorebord staan.

Veel schiet de ploeg van Petar Djenic er niet mee op, want FC Abcoude blijft voorlaatste. Volgende week wacht een cruciaal duel in en tegen Weesp, dat één plek hoger staat. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.