Veerkrachtig DWS vliegt in slotminuten over Ouderkerk heen

Met nog zes minuten te gaan keek zondag derdeklasser DWS op eigen veld tegen een 1-2 achterstand aan. Even aanzetten door de Amsterdammers en de achterstand tegen Ouderkerk werd in de slotfase omgebogen in een 3-2 overwinning. Daardoor houdt de ploeg van Guus Uhlenbeek de aansluiting met koplopers Bloemendaal en FC Weesp, de aanstaande tegenstander.

Het begon nog zo goed. Binnen vier minuten strafte Marouane Choukri slordig uitverdedigen van Ouderkerk af met de 1-0. In het begin van de tweede helft wist Ouderkerk deze achterstand dankzij Imad el Boutaibi om te buigen. De aanvaller stelde zowel Mitchel Melissen (1-1) als Sander Couperus (1-2) in staat om te scoren en de ploeg van Lex van der Horst aan de leiding te brengen.

Daarna moest DWS komen om een resultaat te behalen. De thuisploeg liet genoeg kansen onbenut, mede door goed keeperswerk van René de Jong. Totdat de sluitpost van Ouderkerk in de 84ste minuut moest capituleren. Mo Aznach nam de bal met zijn hand mee en schoot de 2-2 binnen. Uhlenbeek: “Ik snap dat de bank van Ouderkerk daar zo gefrustreerd over was. Dat zou ik ook zijn, maar soms zit het mee..” Nog geen twee minuten later zette Issam el Bakkali DWS-aanvaller Celso Uhlenbeek voor De Jong, die hij met een diagonaal schot passeerde: 3-2.

“Deze overwinning liet weer zien hoeveel veerkracht wij de laatste weken hebben”, aldus Uhlenbeek. “Het hele seizoen roept iedereen dat wij zo’n geweldige ploeg hebben, maar we moeten er ook hard voor vechten.” Door de overwinning bedraagt de achterstand op de koplopers zeven punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. “De verschillen liggen zo dicht bij elkaar en er is van alles mogelijk. Dit weekend bewees wederom dat iedereen van elkaar kan winnen. Het wordt nog spannend.” Ouderkerk moet voorzichtig gaan oppassen nu het op een nacompetitieplaats staat.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto boven: Het Amsterdamsche Voetbal