Home / Algemeen / ‘Veldheer’ Aramez Poepon kiest op zijn gevoel voor FC Almere

‘Veldheer’ Aramez Poepon kiest op zijn gevoel voor FC Almere

Zaterdag tweedeklasser FC Almere heeft een grote slag geslagen met de komst van Aramez Poepon. De 28-jarige middenvelder zit momenteel zonder club nadat hij in oktober zijn spullen inleverde bij Purmersteijn. Poepon traint inmiddels ook al mee in Almere.

De afgelopen weken twijfelde Poepon tussen FC Almere en Waterwijk als nieuwe club. De aanwezigheid van de nieuwe trainer Charles Loots gaf voor hem de doorslag voor FC Almere. De twee kennen elkaar nog uit hun tijd bij Huizen. “Zijn verhaal met mijn rol binnen het team en op het veld ligt mij beter. Hij ziet in mij een grote sleutelspeler om bepaalde dingen te verbeteren, waaronder het temporiseren”, aldus Poepon, voor wie een belangrijke rol als veldheer is weggelegd. “Ik weet wat ik kan; zo’n type speler ben ik zelf ook en hij weet dat ik het in mij heb. Ik ben iemand die het team op sleeptouw wil en kan nemen.”

Poepon verhuisde in de zomer naar Almere. Ondanks de grote afstand naar Purmerend, bleef hij het proberen bij Hoofdklasser Purmersteijn, totdat hij erachter kwam dat dit eigenlijk niet te doen was. Telkens na een lange werkdag direct door naar de club, in alle haast voorbereiden en na de training weer driekwartier in de auto terug naar huis. “Ik had niet gedacht dat het zo pittig zou worden”, zegt de middenvelder. “Ik heb het geprobeerd om het drie maanden vol te houden. Langzamerhand merkte ik dat mijn lichaam eronder begon te lijden. De volle focus werd minder. Dan maak ik toch de keuze om aan mezelf te denken.”

Nadat hij zijn spullen inleverde, vond Poepon al snel onderdak bij FC Almere. Daar kon hij meetrainen en werd zelfs een verzoek tot overschrijving ingediend. “Dat bleek een paar dagen te laat te zijn geweest. Toen ik dat hoorde, ben ik ook gestopt en heb ik een tijdje niets gedaan.” Een maand geleden trok hij opnieuw zijn voetbalschoenen aan. Waterwijk toonde interesse en Poepon wilde eerst kijken of die club iets voor hem was. “Maar na drie weken had ik nog geen gesprek met de trainer. Mijn gevoel zei mij dat ik voor FC Almere moest kiezen.”

Poepon is één van de zeven aanwinsten van de zaterdag tweedeklasser. Zo wordt hij herenigd met zijn neefje Jamil Moestalam, die overkomt van Zeeburgia. Ook spelen Shiegeru Hiwat (Spakenburg 2), Sebastiaan Visser (Buitenboys Onder-19), Franklin de Jong (Waterwijk zondag), Stefan Verboom en Riley Klaverweide (beiden clubloos) volgend seizoen voor de Almeerders.

Foto’s José Mol