Verblijf VVA/Spartaan in 2B aan zijden draadje na verlies tegen Legmeervogels

Legmeervogels heeft in de zondag tweede klasse B haar sportieve plicht gedaan als kampioen. De ploeg van trainer Jack Honsbeek won door een doelpunt van Stefan Tichelaar met 0-1 bij VVA/Spartaan. De Amsterdammers blijven door de nederlaag hekkensluiter en directe degradatie lijkt nog moeilijk te ontlopen.

In een weinig hoogstaande wedstrijd kreeg de thuisploeg na twintig minuten een strafschop. Abdelhak Challaoui liet deze buitenkans echter liggen. “Heel jammer we kregen een paar goede kansen en daarna missen we deze penalty. Als we hier op 1-0 waren gekomen was het een hele andere wedstrijd geweest”, aldus VVA/Spartaan-trainer Petar Djenic.

Ook Legmeervogels was voor de rust een aantal keer gevaarlijk. Lulinho Martins, Jordy de Groot en Bilal el Achkar kwamen allen oog-in-oog met de doelman, maar faalden in de afwerking. “Het was een slordig duel van onze kant. Ik vond dat wij oppermachtig waren maar dat het wel scherper kon. Tegen een laagvlieger als VVA/Spartaan ben je aan je stand verplicht te winnen”, kijkt Honsbeek terug.

01052016 VVA Legmeer

De zege kwam er voor de Uithoorners. Al duurde het wel tot de 85ste minuut voordat de enige goal viel. Een voorzet van Martins werd door Tichelaar in een keer op de pantoffel genomen en in de bovenhoek gedeponeerd. Honsbeek: “Een prachtig doelpunt dat eigenlijk niet echt bij deze wedstrijd paste.”

Volgende week mag Legmeervogels op bezoek bij FC Abcoude. “Een ploeg die nog voor de derde periode strijdt en tegen degradatie vecht. Dan moeten we echt wel uit een ander vaatje tappen”, blikt Honsbeek vooruit. “Maar nogmaals wil ik mijn ploeg een groot compliment geven over wat er dit seizoen is gepresteerd. Met negentien punten voorsprong kampioen worden in een competitie waar de verschillen heel klein zijn, dat is heel knap.”

Voor Djenic en VVA/Spartaan worden het nog zeer spannende weken in de strijd tegen degradatie. De Amsterdammers met twee duels voor de boeg vier punten achterstand op de twaalfde plaats (Pancratius, red.), een nacompetitieplek. Djenic: “De inzet was er vandaag, maar ik hoop dat het geluk ons meezit in de duels tegen Hoofddorp en DCG.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!