Home / Algemeen / Verdedigende fouten breken De Dijk ook op tegen Excelsior Maassluis

Verdedigende fouten breken De Dijk ook op tegen Excelsior Maassluis

De Dijk heeft de belangrijke overwinning op De Treffers van vorige week geen vervolg kunnen geven. De nummer veertien van de Tweede Divisie ging op eigen veld met 1-3 onderuit tegen Excelsior Maassluis.

Met een uur op de klok was er niet heel veel aan de hand voor De Dijk. Trainer Jochem Twisker zag zijn ploeg met een 1-1 tussenstand de controle in handen hebben in een wedstrijd die volgens hem geen winnaar verdiende. “Maar dan geven we in twee minuten door verdedigende fouten de wedstrijd volledig weg. Dat blijf ik herhalen en is ook een rode draad door dit seizoen: we geven te makkelijk doelpunten weg.”

Eerst ging Raymond Baten (“de laatste weken één van onze sterkste spelers”) in de fout door de verkeerde kant op te draaien en werd Vincent van den Berg richting het Amsterdamse doel gelanceerd om de 1-2 te maken. Nog geen negentig seconden later veroverde de oud-jeugdspeler van Arsenal rond de middenlijn de bal en kreeg een vrije doortocht om keeper Roy Pistoor vervolgens kansloos te laten: 1-3. Het was meteen de beslissing.

In de eerste helft gingen beide ploegen nog gelijk op. Waar iedereen, inclusief de bediener van het scorebord, na tien minuten dacht dat Harry Zwarthoed de score opende met een volley, kwamen zij bedrogen uit. Het net bolde, maar de bal eindigde aan de verkeerde kant. Binnen een minuut was Excelsior Maassluis wel trefzeker. Jeremy Moreno mocht uit een voorzet van Van den Berg vogelvrij raak koppen: 0-1.

Terwijl de gasten op jacht gingen naar het vergroten van de voorsprong, en daar via aanvoerder Niels Redert (maaide over bal heen in kansrijke positie) dichtbij waren, richtte De Dijk zich op en kwam het na ruim een halfuur spelen op gelijke hoogte. De verdedigers van Excelsior Maassluis waren de mee opgekomen verdediger Tony Tol uit het oog verloren en daar profiteerde hij van door de 1-1 binnen te schieten.

Met een aardige kans voor Jack Tuyp, die recht op doelman Jean Paul van Leeuwen schoot, zochten de Amsterdammers na rust naar de voorsprong. Totdat Van den Berg het op zijn heupen kreeg. De matchwinner dacht tien minuten voor tijd zelfs zijn hattrick te voltooien, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook voorkwam Pistoor in de slotfase een grotere achterstand, terwijl Baten aan de andere kant rakelings over kopte uit een hoekschop.

Na de nederlaag was scheidsrechter Keijl de gebeten hond, die tijdens zijn warrige optreden vooral bij De Dijk voor veel frustratie zorgde. Adham el Idrissi en Tuyp, die zelfs ontsnapte aan rood, kregen een gele kaart wegens commentaar op de leiding. Twisker: “Dat was de frustratie die eruit kwam. Ook bij mij. Dat weet ik en dat kan ik ook niet goedpraten. Het is laf om te zeggen dat het alleen daaraan heeft gelegen, maar als ik zo slecht presteer, zou ik binnenkort een gesprek met mijn leidinggevende hebben.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Send this to a friend