Verdiende zege Buiksloot bij Hoofddorp

In de zondag tweede klasse B heeft het Amsterdamse Buiksloot een verdiende overwinning geboekt bij Hoofddorp. De ploeg van Leeroy Echteld won met 3-5 van de hoog genoteerde thuisploeg. Voor beiden ploegen is de nacompetitie waarschijnlijk het hoogste haalbare.

Hoofddorp-trainer Jimmy Simons: “ We staan nu wel vijf punten achter op koploper Soest, maar ik denk dat we nog niet kansloos zijn om de titel. We krijgen Soest nog dus we hebben de strijd zeker nog niet opgegeven. Dat we wel al een periode op zak hebben is natuurlijk een enorme geruststelling.”

Voor Buiksloot liggen de papieren er, ondanks de zege, iets ander voor. Echteld: “Wij hebben nog niet natuurlijk en ook in derde periode hebben we al een wedstrijd verloren. Wij moeten ons richten op een goede eindklassering. Het zou mooi zijn, en dat is ook ons doel, om via die weg de nacompetitie te halen.”

Foto Ton Hofstra: Sven Berntzen zet Hoofddorp al snel op voorsprong
Foto Ton Hofstra: Sven Berntzen zet Hoofddorp al snel op voorsprong

In Hoofddorp opende de thuisploeg al na negen minuten de score door een treffer van topscorer Sven Berntzen (assist Jelmer de Winter), maar na twee minuten stond het al weer gelijk toen Roberto de Randamie bij de tweede paal binnen kopte (1-1). In een gelijk opgaande eerste helft kreeg de ploeg van Simons vlak voor rust een enorme dreun te verwerken toen  Ayaoub Salihi Buiksloot op een 1-2 voorsprong zette.

De tweede helft begon spectaculair. Binnen drie minuten was er twee keer gescoord. Jelmer de Winter zorgde in de 46ste minuut voor 2-2 en twee minuten later was het Nabil Amankour die er 2-3 van maakte. Simons: “Dat Buiksloot zo snel weer op voorsprong kwam was een klap die we eigenlijk niet meer te boven zijn gekomen. Zij zijn een ploeg met veel individuele kwaliteiten. Wij verloren te vaak de duels. Het is een terechte overwinning voor Buiksloot. Wel ben ik blij dat Nick de Jong na een lange tijd weer terug is van een blessure.”

Foto Ton Hofstra: Jelmer de Winter scoorde en had een assist. Het was niet genoeg voor de zege
Foto Ton Hofstra: Jelmer de Winter scoorde en had een assist. Het was niet genoeg voor de zege

Na de 2-3 was het verzet dus gebroken. Eerste zorgde Amankour, net zijn tweede treffer, voor de 2-4. Davy de Witte maakte er 2-5 van. Echteld: “We hadden toen ook nog wel meer kunnen scoren. Door een slordigheidje werd het nog 3-5, maar dat deed misschien ook wel meer recht aan het spelbeeld  dan 2-6.”

Zondag1 (klein) DSC_0159

Nick de Jong zorgde in de blessuretijd voor de 3-5. Simons: “ Wij zijn weer terug op aarde. Het si een klap maar we zijn zeker niet knock-out. Het is een goede les geweest. Ik ben blij dat het nu gebeurd is en niet ver drie weken. Nu hebben we nog tijd om het recht te zetten.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto’s Ton Hofstra Fotografie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)